Περιττώματα φάλαινας, πετρώματα και ψέκασμα των σύννεφων! Τα όπλα για την αντιμετώπιση της υπερθέρμανσης της Γης

Must Read

Από περιττώματα φάλαινας μέχρι σπασμένα πετρώματα, η επιστήμη επιστρατεύει τα πιο απίθανα αλλά και πιο φιλόδοξα σχέδια της Ιστορίας στην προσπάθεια να αντιμετωπίσει την υπερθέρμανση του πλανήτη, που οδηγεί στην κλιματική κρίση.

  • Από τον Βασίλη Χονδρογιάννη

Ερευνητές, όπως ο Ντέιβιντ Κινγκ του Cambridge University, σύμφωνα με τη MailOnline, θέλουν να δημιουργήσουν στο εργαστήριο τεχνητά περιττώματα φάλαινας. Στη συνέχεια να τα χρησιμοποιήσουν σαν λίπασμα για να αυξηθεί το φυτοπλαγκτόν των ωκεανών, το οποίο με τη σειρά του θα απορροφήσει κατά 30%-50% περισσότερο διοξείδιο του άνθρακα από την ατμόσφαιρα.

Η εταιρία Puro.earth ποντάρει σε ειδικά πετρώματα της γης, τα οποία από τη φύση τους απορροφούν διοξείδιο του άνθρακα. Σκοπεύει να τα θρυμματίσει και να τα απλώσει σε εκτάσεις γης, ώστε κάθε χρόνο να απορροφούν από την ατμόσφαιρα όσο διοξείδιο του άνθρακα απελευθερώνουν 239.000.000 αυτοκίνητα.

Από την άλλη, η startup Stardust Solutions πειραματίζεται με μηχάνημα που θα απελευθερώσει σε ύψος 60.000 ποδιών μικροσκοπικά αντικείμενα που θα αντανακλούν τις ακτίνες του ηλίου, μειώνοντας τη θερμοκρασία της Γης.

Κάτι παρόμοιο μελετούν ερευνητές του Southern Cross University, οι οποίοι θέλουν να ψεκάσουν τα σύννεφα πάνω από τους ωκεανούς με ουσίες, μεταξύ των οποίων το θαλασσινό αλάτι, που θα αντανακλούν το φως του ηλίου.

Τέλος, η εταιρία Heirloom έχει ήδη δημιουργήσει εγκατάσταση στην Καλιφόρνια, η οποία ρουφά τον αέρα της ατμόσφαιρας και με τη βοήθεια φίλτρων τον καθαρίζει από το διοξείδιο του άνθρακα.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This