Αίσχος! Η Sun «βάφτισε» τουρκικό το Καστελόριζο!

Τουρκική προπαγάνδα στη βρετανική Sun!

Must Read

Οργή προκαλεί το δημοσίευμα της βρετανικής Sun για το Καστελόριζο, με το οποίο όχι μόνο «βαφτίζουν» τουρκικό το ελληνικό νησί αλλά παράλληλα γίνεται και επικίνδυνη -πλαγίως δοσμένη- αναφορά για την εθνική κυριαρχία της χώρας μας.

Στο υποτίθεται διαφημιστικό άρθρο της Sun για το ακριτικό νησί, ο τίτλος προκαλεί «ηλεκτροσοκ»: «Το μικροσκοπικό «τουρκικό» νησί που είναι στην πραγματικότητα ελληνικό» αναφέρει το βρετανικό δημοσίευμα.

Ουσιαστικά ο συντάκτης του άρθρου, εστιάζει στο γεγονός ότι το Καστελόριζο βρίσκεται «μόλις 30 λεπτά από τις ακτές της Τουρκίας» και συνεχίζει: «Το Meis, γνωστό και ως Καστελόριζο, ανήκει στην Ελλάδα παρά την εγγύτητά του με την τουρκική ενδοχώρα»!

Το ρεπορτάζ που μοιάζει περισσότερο με τουρκική προπαγάνδα αναφέρει στη συνέχεια ότι το νησί «κατεχόμενο από Γάλλους και Ιταλούς κατά τη διάρκεια του πολέμου δόθηκε στην Ελλάδα με την Συνθήκη των Παρισίων του 1947», «παρά το γεγονός ότι το πλησιέστερο ελληνικό νησί της Ρόδου απέχει περισσότερο από 100 μίλια» γράφει ο συντάκτης κάνοντας ούτε λίγο ούτε πολύ… κριτική για την κυριαρχία των ελληνικών εδαφών.

Μετά από την παραχώρηση του όρου Turkaegean από την κυβέρνηση Μητσοτάκη στους Τούρκους, κανείς δεν ξέρει τι θα ακολουθήσει πλέον!

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This