Στο Λονδίνο για τα Eurofighter ο Τούρκος υπουργός Άμυνας

Ο Γκιουλέρ συναντήθηκε με τον Βρετανό ομόλογό του, Γκραντ Σαπς

Must Read

Στο Λονδίνο βρίσκεται την Τρίτη ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας, Γιασάρ Γκιουλέρ, για να προωθήσει την αγορά Eurofighter. Η Άγκυρα έχει προκρίνει τα μαχητικά αυτά ως καλύτερη εναλλακτική λύση μετά τον αποκλεισμό της από το πρόγραμμα των F-35. Ο ίδιος ο Γκιουλέρ δήλωσε πρόσφατα ότι αυτήν την στιγμή η χώρα του εστιάζει μόνον σε αυτό το αεροσκάφος, «το οποίο είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικό».

Η μεγάλη κοροϊδία με τα μαχητικά F-35

Ο Γκιουλέρ συναντήθηκε με τον Βρετανό ομόλογό του, Γκραντ Σαπς, με τον οποίο είχε συνυπογράψει δήλωση για αμυντική συνεργασία των δύο χωρών στις 11 Νοεμβρίου, στην τουρκική πρωτεύουσα.

«Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Yaşar Güler, ο οποίος μετέβη στην Αγγλία για επίσημες επαφές, συναντήθηκε με τον Βρετανό υπουργό Άμυνας, Grant Shapps.

Ο υπουργός Yaşar Güler έγινε δεκτός με στρατιωτική τελετή κατά την άφιξή του στο υπουργείο Άμυνας και οι δύο υπουργοί προήδρευσαν αργότερα στην συνάντηση μεταξύ των αντιπροσωπειών. Κατά την συνάντηση ανταλλάχθηκαν απόψεις για θέματα άμυνας και ασφάλειαςαναφέρεται  στην σχετική ανάρτηση.

 Στον επίσημο λογαριασμό των τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων δημοσιεύτηκε και η κάτωθι ανάρτηση:

«Η υποστήριξη και η προσέγγιση του Ηνωμένου Βασιλείου στο θέμα αυτό είναι σημαντική ως παράδειγμα για άλλους συμμάχους. Η Ισπανία μάς παρέχει επίσης παρόμοια υποστήριξη. Όσον αφορά στις αντιρρήσεις της Γερμανίας, θα ήταν η σωστή προσέγγιση να ληφθούν επιλογές και αποφάσεις σύμφωνα με το πνεύμα της Συμμαχίας και την κοινή προοπτική ασφάλειας» είχε δηλώσει ο Γκιουλέρ στον ετήσιο απολογισμό του υπουργείου του, στις 16 Δεκεμβρίου.

«Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Yaşar Güler συναντήθηκε με τον Βρετανό Αρχηγό Γενικού Επιτελείου, ναύαρχο Anthony David Radakin, μετά την συνάντησή του με τον Βρετανό υπουργό Άμυνας, Grant Shapps.

Ο υπουργός Yaşar Güler και ο ναύαρχος Anthony David Radakin, ο οποίος προήδρευσε της συνάντησης μεταξύ των αντιπροσωπειών, αντάλλαξαν απόψεις για θέματα άμυνας και ασφάλειας.

Ο υπουργός Yaşar Güler επισκέφθηκε αργότερα την Πρεσβεία της Τουρκίας στο Λονδίνο και έλαβε πληροφορίες για το έργο.»

Πηγή φωτό: Print Screen

Δείτε επίσης:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This