Mε αντίμετρα προειδοποιεί η Ρωσία για την ένταξη της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ

«Θα παρακολουθούμε στενά τι θα κάνει σε αυτό το επιθετικό στρατιωτικό μπλοκ»

Must Read

Σαφείς προειδοποιήσεις διατύπωσε την Τετάρτη η εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Ρωσίας αναφερόμενη στην προσχώρηση της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ. Η Μαρία Ζαχάροβα σχολίασε τυχόν απειλές για την εθνική ασφάλεια της χώρας της και υπερτόνισε: «Θα παρακολουθούμε στενά τι θα κάνει η Σουηδία σε αυτό το επιθετικό στρατιωτικό μπλοκ, πώς θα εκπληρώσει τον ρόλο της ως μέλος (του ΝΑΤΟ)… Και αναλόγως θα διαμορφώσουμε την απάντησή μας με αντίμετρα στρατιωτικής, τεχνικής και άλλης φύσεως».

Η Ζαχάροβα επισήμανε ότι η ουδέτερη και ανεξάρτητη πολιτική της Σουηδίας μέχρι πρότινος ήταν σημαντικός παράγοντας για την διατήρηση της σταθερότητας στη, Βόρεια Ευρώπη και η ένταξή της στην Συμμαχία θα υπονομεύσει την κυριαρχία της.

«Η ένταξη της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ συνοδεύεται από την συνεχιζόμενη καλλιέργεια αντιρωσικής υστερίας στην χώρα, την οποία δυστυχώς ενθαρρύνει η σουηδική πολιτική και στρατιωτική ηγεσία, αλλά η κύρια πηγή της βρίσκεται στο εξωτερικό. Δεν είναι οι ίδιοι οι Σουηδοί που κάνουν την επιλογή αυτή. Αυτή η επιλογή έγινε (από άλλους) για τους Σουηδούς» εξήγησε η Ρωσίδα αξιωματούχος

Σε «αντίμετρα» ανάλογα με το μέγεθος της στρατιωτικής δύναμης του ΝΑΤΟ είχε αναφερθεί και η ρωσική πρεσβεία στην Στοκχόλμη μέσω ανάρτησης την Τρίτη στο Telegram.

Ο πρωθυπουργός της Σουηδίας, Ουλφ Κρίστερσον, σχολίασε σχετικά: «Τα ίδια έλεγαν όταν η Φινλανδία εντάχθηκε στο ΝΑΤΟ. Είναι γνωστό ότι στην Ρωσία δεν αρέσει που η Σουηδία και η Φινλανδία είναι μέλη του ΝΑΤΟ, αλλά εμείς αποφασίζουμε».

«Είμαστε καλά προετοιμασμένοι και παρακολουθούμε τι κάνουν» πρόσθεσε.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This