Η Ρωσία… διαφημίζει την επιτυχημένη δοκιμαστική εκτόξευση διηπειρωτικού βαλλιστικού πυρηνικού πυραύλου!

Ο Πούτιν σκορπά... ανατριχίλες στον πλανήτη

Must Read

Την ώρα που οι φήμες περί ενδεχόμενης παγκόσμιας πολεμικής σύρραξης, με την εμπλοκή, μάλιστα, πυρηνικών όπλων, ολοένα και πυκνώνουν, η Ρωσία ανακοίνωσε σήμερα πως πραγματοποίησε με επιτυχία δοκιμαστική εκτόξευση ενός… διηπειρωτικού βαλλιστικού πυρηνικού πυραύλου!

Ειδικότερα, όπως μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων TASS της Ρωσίας η δοκιμαστική αυτή εκτόξευση αφορούσε πραγματοποιήθηκε στο κοσμοδρόμιο του Πλεσέτσκ, σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Άμυνας της χώρας. «Στο Κρατικό Δοκιμαστικό Κοσμοδρόμιο του Πλεσέτσκ, η μονάδα πυραύλων Yoshkar-Ola πραγματοποίησε εκπαιδευτική εκτόξευση ενός διηπειρωτικού βαλλιστικού πυραύλου Yars στερεού καυσίμου, εξοπλισμένου με διαχωρίσιμη κεφαλή. Σκοπός της εκτόξευσης ήταν η επιβεβαίωση των τακτικών, τεχνικών και πτητικών χαρακτηριστικών του σύγχρονου πυραυλικού συστήματος. Όλα τα καθήκοντα που είχαν ανατεθεί εκπληρώθηκαν πλήρως», αναφέρεται στην εν λόγω ανακοίνωση.

Η δοκιμαστική εκτόξευση έρχεται μία μόλις ημέρα μετά την ομιλία του Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν στο ρωσικό κοινοβούλιο, όπου, μεταξύ άλλων, έστειλε αυστηρό μήνυμα προς τις χώρες της Δύσης ότι ρισκάρουν μια πυρηνική σύγκρουση, αν στείλουν στρατεύματα στην Ουκρανία.

Κατά την ομιλία του τόνισε συγκεκριμένα πως «θα πρέπει, τελικά, να συνειδητοποιήσουν (οι Δυτικοί) ότι διαθέτουμε επίσης όπλα που μπορούν να πλήξουν στόχους στο έδαφός τους. Όλα όσα σκέφτεται η Δύση δημιουργούν την πραγματική απειλή μιας σύγκρουσης με τη χρήση πυρηνικών όπλων και, συνεπώς, την καταστροφή του πολιτισμού. Δεν το καταλαβαίνουν αυτό;». «Θυμόμαστε τη μοίρα εκείνων που κάποτε έστειλαν τα στρατεύματά τους στο έδαφος της χώρας μας», ανέφερε με νόημα, καθώς επιμένει να θεωρεί ως ρωσικά τα ουκρανικά εδάφη.
Η είδηση, πάντως, είναι πως ο Ρώσος πρόεδρος ανακοίνωσε ότι οι πρώτοι βαλλιστικοί πύραυλοι Sarmat (γνωστοί και ως… Satan II) παραδόθηκαν στα στρατεύματα. Οι εν λόγω πύραυλοι επιτρέπουν στη Ρωσία να ενισχύσει την ικανότητά της έναντι των Ηνωμένων Πολιτειών και του NATO, καθώς, σύμφωνα με τον ρωσικό στρατό, ο βαλλιστικός πύραυλος Sarmat μπορεί να παρακάμψει οποιαδήποτε άμυνα «και να εξαλείψει χώρες»! Σύμφωνα με εκτιμήσεις, η εμβέλεια του βλήματος αγγίζει τα 18.000 χιλιόμετρα και ζυγίζει περίπου 200 τόνους, έχοντας βάρος ρίψης περίπου 10 τόνων.

Δείτε επίσης:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This