«Ισότιμο διεθνές καθεστώς» για το ψευδοκράτος θέλει ο Ταγίπ Ερντογάν

Όνειρό του να κάνει «τον τουρκικό κόσμο ολοένα πιο ισχυρό»

Must Read

Ξεκίνησε τις εργασίες του το Διπλωματικό Φόρουμ της Αττάλειας που διοργανώνει το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών και την έναρξή του κήρυξε ο ίδιος ο Ταγίπ Ερντογάν.

Ο οποίος έκανε αναφορά στο Κυπριακό και είπε πως η Τουρκία επιδιώκει «ισότιμο διεθνές καθεστώς» για το ψευδοκράτος! Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά:

«Έχουμε εντατικοποιήσει τις προσπάθειές μας για να διασφαλίσουμε την κυριαρχική ισότητα και το ισότιμο διεθνές καθεστώς του τουρκοκυπριακού λαού, τα οποία αποτελούν κεκτημένα δικαιώματά του».

Αναφερόμενος στον πόλεμο στη Γάζα κατηγόρησε το Ισραήλ για διάπραξη γενοκτονίας: «Στη Γάζα δεν σφαγιάστηκαν μόνο βάναυσα, παιδιά, γυναίκες και άμαχοι αλλά καταστράφηκε και η πίστη δισεκατομμυρίων ανθρώπων στο διεθνές σύστημα, στη Δικαιοσύνη και στο Δίκαιο. Αυτό που συμβαίνει στη Γάζα δεν είναι σύγκρουση, είναι μια απόπειρα γενοκτονίας – γιατί ακόμη και οι πόλεμοι έχουν τους δικούς τους κανόνες». Βέβαια το να μιλάει η Τουρκία για γενοκτονία, σφαγές, δικαιοσύνη και δίκαιο μόνο σαν σύντομο ανέκδοτο μπορεί να εκληφθεί.

Στην ομιλία του ακόμη υποστήριξε ότι η Τουρκία αποτελεί μία από τις τρεις χώρες με το μεγαλύτερο διπλωματικό δίκτυο στον κόσμο: «Με αυτόν τον τρόπο καταφέραμε να φέρουμε τη χώρα μας σε θέση να αναλαμβάνει βασικό ρόλο στην επίλυση κρίσεων και συγκρούσεων, την καταστήσαμε μια χώρα που η στάση και η συμπεριφορά της παρακολουθούνται στενά σε κάθε τομέα.

Σήμερα η Τουρκία μπορεί πλέον να δημιουργεί σχέσεις αμοιβαίου οφέλους (καζάν-καζάν) τόσο με τη Δύση όσο και με την Ανατολή, να υιοθετήσει μια δίκαιη στάση στην κρίση μεταξύ Ουκρανίας και Ρωσίας, να βρίσκεται σε Τελωνειακή Ένωση με την Ευρωπαϊκή Ένωση και να αναπτύσσει εμπορικές σχέσεις με όλο τον κόσμο, να τείνει το χέρι στους καταπιεσμένους και στους άπορους χωρίς καμία διάκριση, και, όταν απειλείται η επιβίωσή της, να αναδεικνύεται ως μια δραστήρια, ανθεκτική, πλήρης αρχών, ευσυνείδητη και αποτελεσματική δύναμη, η οποία μπορεί να λάβει γρήγορα κάθε είδους μέτρα».

Και κατέληξε με το όνειρό του να κάνει «τον τουρκικό κόσμο ολοένα πιο ισχυρό», γι’ αυτό και έχει αναλάβει πρωτοβουλίες η Άγκυρα στο πλαίσιο του Οργανισμού Τουρκογενών Κρατών!

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This