«Βεντέτα» με τον ΟΗΕ άνοιξε το Ισραήλ που ανακαλεί τον πρέσβη του

Κατηγορεί τον ΟΗΕ ότι αποσιώπησε την έκθεση για τους βιασμούς που διέπραξαν μαχητές της Χαμάς

Must Read

Στα άκρα φαίνεται να έχουν φτάσει οι σχέσεις του Ισραήλ με τα Ηνωμένα Έθνη, με τον υπουργό Εξωτερικών του Ισραήλ, Ισραέλ Κατς, να ανακοινώνει την ανάκληση του Ισραηλινού πρεσβευτή στον ΟΗΕ, Γκιλάντ Ερντάν για διαβουλεύσεις.

Ο ΥΠΕΞ του Ισραήλ κατηγορεί τον ΟΗΕ ότι αποσιώπησε την έκθεση για τους βιασμούς που διέπραξαν μαχητές της Χαμάς κατά την επίθεση της 7ης Οκτωβρίου στο ισραηλινό έδαφος.

«Εδωσα εντολή στον πρεσβευτή μας στον ΟΗΕ Γκιλάντ Ερντάν να επιστρέψει στο Ισραήλ για επείγουσες διαβουλεύσεις σχετικά με την προσπάθεια αποσιώπησης της σοβαρής έκθεσης του ΟΗΕ για τους μαζικούς βιασμούς που διέπραξαν η Χαμάς και οι συνεργοί της στις 7 Οκτωβρίου», αναφέρει ο επικεφαλής της ισραηλινής διπλωματίας Ισραέλ Κατς σε ανάρτησή του στην πλατφόρμα X.

Ο υπουργός Εξωτερικών του Ισραήλ επέκρινε τον γενικό γραμματέα του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες επειδή δεν συγκάλεσε το Συμβούλιο Ασφαλείας για να εξετάσει τα ευρήματα της έκθεσης και να χαρακτηρίσει «τρομοκρατική οργάνωση» τη Χαμάς.

Τα Ηνωμένα Εθνη «χρειάστηκαν πέντε μήνες για να αναγνωρίσουν επιτέλους τα ειδεχθή σεξουαλικά εγκλήματα που διαπράχθηκαν κατά την επίθεση της Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου», δήλωσε επίσης ο Ισραέλ Κατς, καταγγέλλοντας την «επαίσχυντη σιωπή» για τα ευρήματα της έκθεσης.

Ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ δεν προσπάθησε «για κανέναν λόγο» να αποσιωπήσει έκθεση για περιστατικά σεξουαλικής βίας κατά τη διάρκεια των επιθέσεων της Χαμάς την 7η Οκτωβρίου, δήλωσε ο εκπρόσωπός του στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Το έργο της ειδικής απεσταλμένης του ΟΗΕ για τη σεξουαλική βία σε ένοπλες συρράξεις Πραμίλα Πάτεν, της οποίας η έκθεση δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα «συντάχθηκε σχολαστικά και με επιμέλεια. Για κανέναν λόγο ο γενικός γραμματέας δεν έκανε οτιδήποτε για να κρατήσει αυτή την έκθεση αποσιωπημένη», δήλωσε ο Στεφάν Ντουζαρίκ, απαντώντας σε κατηγορίες του Ισραηλινού υπουργού Εξωτερικών.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This