Άκαρπες οι συνομιλίες για κατάπαυση πυρός στην Λωρίδα της Γάζας – Η Χαμάς «δείχνει» τον Νετανιάχου

Περίμενε απάντηση από τους Ισραηλινούς, οι οποίοι απείχαν

Must Read

Διακόπηκαν την Τρίτη οι συνομιλίες για την εκεχειρία στην Λωρίδα της Γάζας στο Κάιρο. Η Χαμάς κατηγορεί το Ισραήλ και ειδικότερα τον πρωθυπουργό, Μπένιαμιν Νετανιάχου, για την αποτυχία των διαπραγματεύσεων που διεξάγονται στην αιγυπτιακή πρωτεύουσα.

Ανώτερος αξιωματούχος της Χαμάς δήλωσε στο Reuters ότι η παλαιστινιακή οργάνωση είχε παρουσιάσει την πρότασή της για κατάπαυση του πυρός στους διαμεσολαβητές κατά τις διήμερες συνομιλίες και περίμενε απάντηση από τους Ισραηλινούς, οι οποίοι απείχαν.

 

«Ο Νετανιάχου δεν θέλει να καταλήξει σε συμφωνία και το μπαλάκι είναι τώρα στο γήπεδο των Αμερικανών» προκειμένου να τον πιέσουν για μια συμφωνία, πρόσθεσε.

Καμπανάκι κινδύνου από τον ΠΟΥ: «Ο υποσιτισμός είναι “ιδιαίτερα οξύς” στη βόρεια Γάζα»

Το Ισραήλ δεν συμμετείχε στις διαπραγματεύσεις επειδή η Χαμάς απέρριψε το αίτημα να δώσει ονομαστικό κατάλογο των ομήρων που είναι ζωντανοί. Κάτι τέτοιο ήταν αδύνατο χωρίς προηγούμενη κατάπαυση του πυρός, καθώς είναι διασκορπισμένοι σε ολόκληρη την εμπόλεμη ζώνη και κρατούνται από διαφορετικές ομάδες, απαντά η παλαιστινιακή οργάνωση.

 

Η Χαμάς απορρίπτει την έκθεση του ΟΗΕ για σεξουαλικά εγκλήματα στις 7 Οκτωβρίου 

Οι «ισχυρισμοί» που αφορούν σε βιασμούς και σεξουαλικά εγκλήματα από μέλη της Χαμάς κατά την επίθεση της 7ης Οκτωβρίου στο Ισραήλ είναι «ψευδείς» και «αβάσιμοι», και η έκθεση του ΟΗΕ «δεν επικαλείται καμία μαρτυρία θυμάτων» υποστηρίζει η Χαμάς.

Εμπειρογνώμονες των Ηνωμένων Εθνών ανέφεραν την Δευτέρα ότι «υπάρχουν βάσιμοι λόγοι να πιστεύουμε» ότι περιστατικά σεξουαλικής βίας, συμπεριλαμβανομένων ομαδικών βιασμών, έλαβαν χώρα σε διάφορες τοποθεσίες κατά την επίθεση, που στάθηκε αφορμή για την έναρξη του πολέμου στην Γάζα.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This