Η Barbie γίνεται 65 ετών!

Τα 65 έτη συμπληρώνει σήμερα η Barbie

Must Read

Τα 65α γενέθλιά της γιορτάζει σήμερα η δημοφιλής κούκλα Barbie και καθώς οδεύει προς τη… σύνταξη, δεν φαίνεται να θέλει να αποσυρθεί από τις 250 διαφορετικές δουλειές που κάνει, ως μια πλαστική και φανταστική κούκλα!

Όλα ξεκίνησαν το 1959, όταν την αψεγάδιαστη κούκλα με τα εμβληματικά ξανθά μαλλιά και το ολόσωμο μαγιό, την εμπνεύστηκε η κόρη της δημιουργού της Ρουθ Χάντλερ, Μπάρμπαρα. Ωστόσο, σήμερα, 65 χρόνια μετά, ενόσω η Barbie γιορτάζει τα γενέθλιά της, οι κούκλες πλέον βγαίνουν σε διάφορα χρώματα, μαλλιά και σωματότυπους!

Όπως χαρακτηριστικά δήλωσε στο Reuters η εκτελεστική αντιπρόεδρος της Mattel στο Λος Άντζελες, Λίζα ΜακΝάιτ, «Η Barbie συνήθιζε να είναι μια πιο ξεχωριστή αντανάκλαση της ομορφιάς, περισσότερο μονοδιάστατη. Σήμερα, υπάρχουν πολλές Μπάρμπι και έχουμε πολυάριθμες όψεις της».

Αξίζει να τονιστεί ότι τα τελευταία χρόνια, η Barbie κυκλοφορεί σε 35 τόνους δέρματος, 97 στυλ μαλλιών και εννέα σωματότυπους, ενώ ανάμεσά τους βρίσκονται κούκλες τοποθετημένες σε αναπηρικό αμαξίδιο, με σύνδρομο Down, με λεύκη, plus-size μέγεθος, καθώς και κούκλες ουδέτερες ως προς το φύλο!

Όπως αναφέρουν ορισμένοι, στις μέρες μας, η κούκλα αυτή συνδέεται ακόμα με μη ρεαλιστικές σωματικές αναλογίες, έμφυλους ρόλους και ευρωκεντρικά πρότυπα ομορφιάς και γι’ αυτό το λόγο, η Mattel συνεχίζει να προσθέτει πολυπρόσωπες κούκλες, όντας ανοιχτή σε διαφορετικές φωνές που ξεπερνούν εκείνες των σχεδιαστών της.

Μάλιστα, όπως δήλωσε η αντιπρόεδρος σχεδιασμού, Κιμ Κάλμον, «αυτό που είναι σημαντικότερο για εμάς είναι ότι παίρνουμε υπόψη μας τις συμβουλές από κάθε είδους κοινότητες όταν σχεδιάζουμε».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This