Επιμένουν οι Ιρλανδοί στην παραδοσιακή οικογένεια – Εμφατικό «Όχι» στο δημοψήφισμα

«Κανένας δεν ξέρει ακριβώς τι είναι μια "σχέση που διαρκεί" ενώ όλοι ξέρουν τι είναι ένας γάμος»

Must Read

Πιστοί στην παραδοσιακή οικογένεια οι Ιρλανδοί απάντησαν αρνητικά στις επιχειρούμενες αλλαγές της κυβέρνησης. Με ένα βροντερό «Όχι» στο δημοψήφισμα, το οποίο διεξήχθη στις 8 Μαρτίου, εξέφρασαν την αντίθεσή τους στις σχετικές συνταγματικές αναθεωρήσεις.

Με ποσοστό 67,7% αρνήθηκαν μετ’ επιτάσεως την διεύρυνση του ορισμού του οικογενειακού μοντέλου, προκειμένου να συμπεριλάβει τις «σχέσεις με διάρκεια», όπως ζευγάρια που συζούν εκτός γάμου και τα παιδιά τους.

Η αλλαγή που προωθούνταν αφορά στο άρθρο 41 του Συντάγματος της Ιρλανδίας που χρονολογείται από το 1937, όταν η Καθολική Εκκλησία κυριαρχούσε στην δημόσια και ιδιωτική ζωή της χώρας.

«Κανένας δεν ξέρει ακριβώς τι είναι μια “σχέση που διαρκεί” ενώ όλοι ξέρουν ακριβώς τι είναι ένας γάμος» ανέφερε πριν απότο δημοψήφισμα ο Ντέιβιντ Κουίν, ιδρυτής του Ινστιτούτου Iona που υπερασπίζεται τα συμφέροντα της καθολικής κοινότητας.

Στο ερώτημα για τον ρόλο των γυναικών στο σπίτι περισσότεροι από 7 στους 10 δηλώνουν πως έχουν καθήκον να φροντίζουν τα άλλα πρόσωπα που βρίσκονται κάτω από την στέγη τους. Το 73,9% είπαν «Όχι» σε αυτήν την αλλαγή καταγράφοντας ρεκόρ αρνητικών απαντήσεων στο δημοψήφισμα.

Μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων το βράδυ του Σαββάτου, ο Ιρλανδός πρωθυπουργός, Λίο Βαράντκαρ, επικεφαλής του κεντροδεξιού κυβερνητικού συνασπισμού που πρότεινε το δημοψήφισμα, δήλωσε ότι και οι δύο τροποποιήσεις απορρίφθηκαν αναφανδόν και με επαρκή συμμετοχή. Συμπλήρωσε, δε, ότι η κυβέρνηση αποδέχεται το αποτέλεσμα και θα το σεβαστεί πλήρως.

 

 

 

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

  1. Εκαναν δημοψήφισμα οι Ιρλανδοί? Μα πόσο λαϊκιστές….τς τς τς. Δε τους στέλνουμε τον Βενιζέλο μαζί με μερικά “ορφανά” του Σημίτη, αυτούς τους ογκόλιθους της δημοκρατίας, να τους διδάξουν ότι τα δημοψηφίσματα είναι λαϊκισμός και δεν πρέπει να γίνονται γιατί πλήττουν τη δημοκρατία?

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This