Γαλλία: 7 αγνοούμενοι από την κακοκαιρία «Monica»!

Η καταιγίδα σαρώνει τα νοτιοανατολικά της χώρας

Must Read

Στο έλεος της κακοκαιρίας «Monica» βρίσκονται αρκετές περιοχές στη νοτιοανατολική Γαλλία, από τις σφοδρές καταιγίδες που πλήττουν τη χώρα από το βράδυ του Σαββάτου, με αποτέλεσμα να αγνοούνται τουλάχιστον επτά άτομα.

Ενώ οι Αρχές έχουν επανειλημμένα ζητήσει από τους πολίτες να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις όσο διαρκούν τα έντονα πλημμυρικά φαινόμενα, ειδικά κοντά σε ποτάμια, μια τετραμελής οικογένεια, μεταξύ της δύο παιδιά ηλικίας 4 και 13 ετών, παρασύρθηκε γύρω στις 23.30 το βράδυ του Σαββάτου από ορμητικούς χειμάρρους, την ώρα που επιχειρούσε να διασχίσει με το αυτοκίνητο μια πλημμυρισμένη γέφυρα, στο Γκαρντόν α Ντιόν, βόρεια της Νιμ, όπως ανακοίνωσε κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης τύπου ο γενικός γραμματέας της περιφέρειας, Φρεντερίκ Λουαζό.

Έχοντας σύμμαχο τον καιρό, οι διασώστες κατόρθωσαν να εντοπίσουν σήμερα σώα την μητέρα της οικογένειας, την οποία μετέφεραν στο νοσοκομείο, ενώ σε εξέλιξη είναι οι έρευνες για τον εντοπισμό του πατέρα και των δύο παιδιών, με τη συνδρομή ντρόουν και ειδικά εκπαιδευμένων σκύλων ανέφερε ο κ. Λουαζό.

Στο διαμέρισμα του Γκαρ, λίγο μετά τις 5 το πρωί, οι υπηρεσίες διάσωσης ενημερώθηκαν από δύο επιβάτες αυτοκινήτου ότι αντιμετωπίζουν δυσκολίες, προτού χάσουν την επαφή με εκείνους, κοντά στην περιοχή Γκουνταργκές. Όπως αναφέρουν γαλλικά μέσα, στο όχημα επέβαιναν δύο γυναίκες, ηλικίας 47 και 50 ετών, που μετέβαιναν στην Ισπανία. Για τον εντοπισμό των δύο γυναικών, στο σημείο έσπευσαν 30 πυροσβέστες, με τη συνδρομή έξι διασωστών ορμητικών νερών, ένα ντρόουν και ένα ελικόπτερο της υπηρεσίας Πολιτικής Ασφαλείας, οι οποίοι από το πρωί πραγματοποιούν έρευνες για τους αγνοούμενους.

Επίσης στο Γκαρ, που μαζί με άλλα έξι διαμερίσματα βρίσκεται από το Σάββατο σε πορτοκαλί συναγερμό, αγνοείται ένας οδηγός αυτοκινήτου, βελγικής υπηκοότητας, ο οποίος γύρω στις 18.45 προσπάθησε να διασχίσει μια πλημμυρισμένη γέφυρα κι ενώ τον δρόμο τον είχε κλείσει ο δήμος κι ένας αστυνομικός του είχε ζητήσει να μην περάσει από το σημείο.

Τέλος, στο γειτονικό διαμέρισμα Αρντές, ένας άνδρας επίσης αγνοείται από χθες το βράδυ στο χωριό Σεν Μαρτέν ντε Βαλαμάς, λόγω των ισχυρών βροχοπτώσεων που έπληξαν την περιοχή, με τις έρευνες να συνεχίζονται και σήμερα, σύμφωνα με τη νομαρχία.

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This