Αποκάλυψη των Financial Times για την επιστράτευση στην Ουκρανία

Must Read

Η Ουκρανία σχεδιάζει να κινητοποιήσει 500.000 νεοσύλλεκτους, αλλά υπάρχουν σοβαρά εμπόδια, σύμφωνα με τους Financial Times.

Η ουκρανική κυβέρνηση σκοπεύει να κινητοποιήσει 500.000 νεοσύλλεκτους, με σκοπό 330.000 εξ αυτών να αναπτυχθούν στην πρώτη γραμμή για την αναπλήρωση των εξαντλημένων στρατευμάτων, σύμφωνα με δηλώσεις του Υπουργείου Άμυνας της Ουκρανίας. Οι υπόλοιποι 170.000 νεοσύλλεκτοι φέρεται να απαιτούνται ώστε να αντισταθμίσουν τις απώλειες και να καλύψουν άλλες στρατιωτικές ανάγκες.

Ωστόσο, μια σημαντική μερίδα ικανών ανδρών στρατεύσιμης ηλικίας στην Ουκρανία φέρεται να διστάζει να ενταχθεί στην πρώτη γραμμή. Υπολογίζεται ότι μόνο 1,1 εκατομμύρια Ουκρανοί ηλικίας 25 έως 60 ετών, από το σύνολο των 3,7 εκατομμυρίων είναι θεωρητικά επιλέξιμοι για κινητοποίηση. Οι υπόλοιποι υποψήφιοι νεοσύλλεκτοι είτε εγκατέλειψαν τη χώρα, είτε έχουν αναπηρία, είτε υπηρετούν ήδη στην πρώτη γραμμή.

Το δημοσίευμα των financial times

Η αποκάλυψη των Financial Times υπογραμμίζει τις αποκλίσεις στις δηλώσεις του Προέδρου Ζελένσκι σχετικά με τον αριθμό των απωλειών, σε αντίθεση με τον ισχυρισμό του για «μόνο 31.000 θύματα». Επιπλέον, παρά την προηγούμενη διαβεβαίωση του Ζελένσκι ότι δεν θα υπάρξει αποστράτευση, η ανακοίνωση του Υπουργείου Άμυνας υποδηλώνει το αντίθετο, πλαισιώνοντας την κίνηση ως προετοιμασία για ένα ακόμη κύμα επιστρατεύσεων προκειμένου να αποστρατευτούν υφιστάμενοι μαχητές.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This