Μονή Οσίου Αββακούμ: Η γυναίκα που έπεσε θύμα ξυλοδαρμού είχε δώσει στον Γέροντα Νεκτάριο επιταγή 103.000 ευρώ!

«Ατυχές συμβάν» και «ανθρώπινο λάθος» χαρακτήρισε το εν λόγω περιστατικό η ίδια

Must Read

Θύμα άγριου ξυλοδαρμού από μοναχό της Μονής Οσίου Αββακούμ στην Κύπρο έπεσε μια γυναίκα, με το σοκαριστικό αυτό περιστατικό να έχει καταγραφεί σε βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα ο τοπικός τηλεοπτικός σταθμός Sigma TV.

Σήμερα Πέμπτη, η ιστοσελίδα Cyprus Times δημοσίευσε σε αποκλειστικότητα την κατάθεση της γυναίκας, η οποία, σύμφωνα με τα λεγόμενά της, εργάζεται ως φροντίστρια στο… αμαρτωλό μοναστήρι. «Είμαι φροντίστρια της θείας και της μητέρας του Γέροντα Νεκτάριου… Διέμενα μαζί τους σε ένα σπιτάκι που βρίσκεται εντός του ευρύτερου χώρου της Ιεράς Μονής Οσίου Αββακούμ. Συγκεκριμένα εγώ διέμενα και κοιμόμουν στο ίδιο δωμάτιο με τη θεία του Γέροντα. Η κυρία… η μητέρα του Γέροντα, διαμένει σε άλλο δωμάτιο μόνη της. Χωρίς να είμαι βέβαια για την ακριβή ημερομηνία, πριν λίγες εβδομάδες κατ’ εντολή του γέροντα Νεκτάριου εγώ και ο πάτερ Αββακούμ μεταφέραμε από το κελί του Γέροντα το προσωπικό του χρηματοκιβώτιο στο κελί της κυρίας Φ…», της μητέρας του, σύμφωνα με τα όσα αναφέρει στην αρχή της κατάθεσης της.

Κατόπιν εξηγεί ότι, όπως της λέχθηκε από τον Γέροντα Νεκτάριο, αυτός «είχε βάσιμες υποψίες ότι ο Μητροπολίτης Ταμασού και Ορεινής θα προσπαθούσε να του το πάρει, επειδή είναι φιλοχρήματος. Ήξερα ότι ζητούσε του Γέροντα κάθε λίγο χρήματα, ενώ αυτά τα χρήματα που υπήρχαν μέσα στο χρηματοκιβώτιο ανήκουν αποκλειστικά στον ίδιο τον Γέροντα», αναφέρει η γυναίκα σε άλλο σημείο της κατάθεσης της στο ΤΑΕ Λευκωσίας.

«Ο Δεσπότης Ταμασού προσπαθούσε συνεχώς να μου βάλει κακούς λογισμούς εναντίον των δυο πατέρων για την ηθική και την υπόληψή τους. Επίσης μου ζητούσε πληροφορίες για την πώληση του σπιτιού μου (…) Αν τα έδωσα στον Νεκτάριο ή στην Μονή, αν τα έδωσα με επιταγή ή μετρητά. Εγώ του απάντησα ότι ήταν τραπεζική επιταγή και την έδωσα στον Γέροντα Νεκτάριο 103.000 ευρώ να μου τα φυλάει…». Σε άλλο σημείο της κατάθεσης της, αναφέρεται σε συνομιλία που είχε με τον Δεσπότη Ησαΐα την 5η Μαρτίου, το απόγευμα. «Με πήρε τηλέφωνο και μου είπε ότι υπάρχει σοβαρή καταγγελία κατά του Γέροντα Νεκτάριου και να πάω στη Μητρόπολη».

Εν συνεχεία περιγράφει την άφιξη αυτοκινήτων στη μονή, αναφέρεται σε κουκουλοφόρους (!), σημειώνοντας ότι ο ένας τελικά αποδείχθηκε αστυνομικός. Ακολούθως, σύμφωνα πάντα με τόσα κατέθεσε, η ίδια μεταφέρθηκε στη Μητρόπολη Ταμασού, δίδοντας επίσης περιγραφή για τα όσα λάμβαναν χώρα, μέχρι και την καταμέτρηση των χρημάτων.

Μιλώντας στο MEGA, η γυναίκα δήλωσε πως «ο Δεσπότης Ταμασού μου έκανε επίμονα προσωπικές ερωτήσεις, τύπου πόσα λεφτά παίρνω, και μου έλεγε ότι με έχουν σαν δούλα και μου συμπεριφέρονται άσχημα και ότι είδε βίντεο με κάποιο από τους πατέρες να με κτυπά στην αυλή της Μονής και με ρώτησε γιατί δεν τον κατήγγειλα. Εγώ του απάντησα ότι δεν είναι έτσι τα πράγμα. Ήταν μια άτυχη στιγμή και δεν τραυματίστηκα με οποιονδήποτε τρόπο και ήταν ένα μεμονωμένο περιστατικό και γενικότερα ένα ανθρώπινο λάθος και δώσαμε συγχώρεση ο ένας στον άλλο από την επομένη κιόλας μέρα…».

  • Δείτε το ρεπορτάζ:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This