Προκλητικός και αμετανόητος ο Ράμα για την επίθεση στην δημοσιογράφο

«Δεν λυπάμαι καθόλου και όχι μόνο δεν έχω να ζητήσω συγγνώμη...»

Must Read

Τον γύρο της Ευρώπης κάνει η απρόκλητη και αήθης επίθεση του πρωθυπουργού της Αλβανίας σε γυναίκα δημοσιογράφο, έπειτα από δυσάρεστη ερώτηση. Ωστόσο, ο Έντι Ράμα όχι μόνον δεν πτοείται αλλά με περισσή οίηση δηλώνει και θύμα της υπόθεσης! Η βίαιη συμπεριφορά του προς την ρεπόρτερ του αλβανικού καναλιού SYRITV, Αμπρόζια Μέτα, προκάλεσε σφοδρές αντιδράσεις από διεθνή ΜΜΕ και οργανισμούς που υπερασπίζονται την ελευθερία του Τύπου.

Δείτε το σχετικό βίντεο

«Έχουμε τρομοκρατηθεί από την ανησυχητική συμπεριφορά του πρωθυπουργού. Δεν πρόκειται για Πολιτική. Πρόκειται για βασική ευγένεια. Οι ηγέτες οφείλουν να σέβονται τους εργαζόμενους στα ΜΜΕ αντί να εκφοβίζουν όσους αναζητούν την αλήθεια» ανέφερε σε ανάρτησή της η Media Freedom Rapid Response, που παρακολουθεί τις παραβιάσεις της ελευθερίας των ΜΜΕ στην Ευρώπη.

Ο ΓΓ της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Δημοσιογράφων, Ρικάρντο Γκουτιέρες, χαρακτήρισε «απαράδεκτη» την ενέργεια του Έντι Ράμα.

Ο Αλβανός πρωθυπουργός, εντούτοις, πέρασε στην αντεπίθεση και έγραψε στο Χ (πρώην Twitter)

«Συγγνώμη?!

Αυτό μετά από ένα τελείως αποτρόπαιο ψέμα, ενώ όλα υπάρχουν σε βίντεο και δεκάδες δημοσιογράφοι και καμεραμάν ήταν αυτόπτες μάρτυρες της απλής αλήθειας: όχι μόνο δεν υπήρξε ούτε καν σκέψη για επίθεση, αλλά απάντησα υπομονετικά σε όλες τις ερωτήσεις (παρά τις πολλές ανάρμοστες διακοπές) σε μια συνηθισμένη συνέντευξη Τύπου και αποχώρησα με φιλικό αντίο!

Όχι, δεν λυπάμαι καθόλου και όχι μόνο δεν έχω να ζητήσω συγγνώμη, αλλά απορρίπτω όλο τον χαρακτηρισμό του «ηγέτη που έδειξε περιφρόνηση προς τον επικριτικό Τύπο», που απλά δεν είναι αλήθεια γιατί έχουν περάσει πολλά χρόνια από τότε που δεν μπλέκομαι σε κανένα είδος έντονης συζήτησης με δημοσιογράφους.

Αντιθέτως, δείχνω σε όλους τους δημοσιογράφους, είτε είναι ηθικοί είτε μερικές φορές ανήθικοι, την πλήρη διαθεσιμότητά μου να απαντήσω σε όλες τις ερωτήσεις, παρόλο που η δεύτερη κατηγορία χρησιμοποιεί διαταρακτικές και προφανώς μη τυπικές συνεχείς διακοπές των απαντήσεων μου.

Λυπάμαι λοιπόν που μια τέτοια «καταγγελία» δεν τιμά τις αξίες της ελευθερίας και της αλήθειας, αλλά ακόμα χειρότερα, που η καταγγελία μιας φανταστικής επίθεσης δείχνει ασέβεια στα πραγματικά θύματα των επιθέσεων εξουσίας σε γυναίκες δημοσιογράφους σε όλο τον κόσμο.

Όσο για την «αδιακιολόγητη» συμπεριφορά, ως πρώην πρωτοπόρος του ελεύθερου Τύπου στην χώρα μου, όταν η ελευθερία του λόγου μού έθετε σε κίνδυνο τη ζωή μου, θα πω απολύτως δικαιωματικά ότι οι οργανώσεις Τύπου πρέπει να φροντίζουν να προστατεύουν τις αξίες της ελευθερίας, της δημοκρατίας και της δημοσιογραφικής ακεραιότητας, όχι μόνο όταν απειλούνται από την εξουσία, αλλά και όταν υπονομεύονται από μέλη της δημοσιογραφικής κοινότητας. Διαφορετικά, οι δημοκρατικές μας κοινωνίες αντιμετωπίζουν πραγματικά προβλήματα.»

Δείτε επίσης:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This