Τελεσίγραφο Μπλίνκεν στο Ισραήλ: «Λουτρό αίματος» στο νοσοκομείο Αλ Σίφα!

140 «τρομοκράτες» νεκροί, σύμφωνα με το Ισραήλ

Must Read

«Άμεση κατάπαυση του πυρός» στη Γάζα ζητούν οι ΗΠΑ στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕΟ επικεφαλής της Αμερικανικής διπλωματίας μεταβαίνει για ακόμη μία φορά στο Ισραήλ αύριο, Παρασκευή 22/3, με τα δεδομένα να είναι πολύ διαφορετικά από όλες τις προηγούμενες φορές. 

Ο Άντονι Μπλίνκεν είναι πιθανότατα ο υπουργός εξωτερικών των ΗΠΑ που έχει επισκεφθεί τη Μέση Ανατολή τις περισσότερες φορές μέσα σε ένα τόσο σύντομο χρονικό διάστημα. Μάλιστα, και αύριο αναμένεται να βρεθεί στο Τελ Αβίβ κάτω από πολύ διαφορετικές συνθήκες. Ο Άντονι Μπλίνκεν δήλωσε πως η κυβέρνησή του υπέβαλε στα άλλα κράτη μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών σχέδιο απόφασης που καλεί να «κηρυχθεί άμεση κατάπαυση του πυρός» στη Λωρίδα της Γάζας, που θα «συνδέεται με την απελευθέρωση των ομήρων» της Χαμάς», στο πλαίσιο συνέντευξης που παραχώρησε σε σαουδαραβικό μέσο ενημέρωσης. «Υποβάλαμε (…) σχέδιο απόφασης το οποίο έχει μπροστά του αυτή τη στιγμή το Συμβούλιο Ασφαλείας και το οποίο καλεί να κηρυχθεί άμεση κατάπαυση του πυρός, που θα συνδέεται με την απελευθέρωση των ομήρων κι έχουμε μεγάλες ελπίδες πως οι (άλλες) χώρες (- μέλη του) θα το υποστηρίξουν», είπε ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας στο σαουδαραβικό μέσο ενημέρωσης Αλ Χάνταθ («Το γεγονός»), στο περιθώριο επίσκεψής του στο βασίλειο αφιερωμένη κατά κύριο λόγο στον πόλεμο Ισραήλ/Χαμάς» δήλωσε ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών, προσθέτοντας πως ελπίζει ότι θα στείλει «ισχυρό μήνυμα».

Επιπλέον 50 Παλαιστίνιοι ένοπλοι σκοτώθηκαν στο Αλ Σίφα 

Ο ισραηλινός στρατός είπε ότι σκότωσε περισσότερους από 50 Παλαιστίνιους ένοπλους την περασμένη ημέρα σε μάχες γύρω από τo νοσοκομείο Σίφα της Λωρίδας της Γάζας και επιβεβαίωσε ότι συνεχίζει τις επιχειρήσεις που ξεκίνησαν στις 18 Μαρτίου. «Την τελευταία ημέρα, περισσότεροι από 50 τρομοκράτες εξοντώθηκαν κατά τη διάρκεια ανταλλαγών πυρών και τρομοκρατικών υποδομών και εντοπίστηκαν εγκαταστάσεις αποθήκευσης όπλων. Συνολικά, πάνω από 140 τρομοκράτες έχουν εξοντωθεί στην περιοχή του νοσοκομείου», ανέφερε. Πληροφορίες αναφέρουν ότι έχουν συλληφθεί περισσότεροι από 350 παλαιστίνιοι. Ο αμερικανός υπουργός Άμυνας Λόιντ Όστιν κάλεσε μάλιστα τον ισραηλινό ομόλογό του Γιοάβ Γκάλαντ να εξετάσει εναλλακτικές λύσεις ώστε να αποφευχθεί η εξαπόλυση χερσαίας επίθεσης στη Ράφα, πόλη στο νότιο άκρο της Λωρίδας της Γάζας, πάνω στα κλειστά σύνορα με την Αίγυπτο, όπου έχουν καταφύγει κάπου 1,5 εκατ. Παλαιστίνιοι, μετά τον βίαιο εκτοπισμό τους. 

 

Νέα αεροπορική επιδρομή του Ισραήλ

Οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις ανακοίνωσαν λίγο μετά τα μεσάνυχτα (τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας) πως διεξάγουν επιχείρηση στον καταυλισμό παλαιστινίων προσφύγων Νουρ Σαμς, πλάι στην Τούλκαρεμ, στο βορειοδυτικό τμήμα της Δυτικής Όχθης. «Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, αεροσκάφος έπληξε δυο τρομοκράτες που ήγειραν απειλή για τις δυνάμεις μας», ανέφεραν οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις σε λακωνικό ανακοινωθέν τους. Tρεις Παλαιστίνιοι, ανάμεσά τους ένας που παρουσιάστηκε ως αξιωματικός του στρατιωτικού βραχίονα του Παλαιστινιακού Ισλαμιστικού Τζιχάντ, σκοτώθηκαν σε ισραηλινό αεροπορικό πλήγμα με στόχο αυτοκίνητο στην Τζενίν, προπύργιο παλαιστινιακών ένοπλων κινημάτων στο βόρειο τμήμα της Δυτικής Όχθης.

 

Εκατοντάδες άνθρωποι, ανάμεσά τους νεαροί που έφεραν αυτόματα τουφέκια κι έριχναν ριπές στον αέρα, παραβρέθηκαν στις κηδείες των τριών ανδρών σε καταυλισμό προσφύγων πλάι στην πόλη, διαπίστωσαν δημοσιογράφοι του Γαλλικού Πρακτορείου.

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This