Ερντογάν στην Κωνσταντινούπολη: «Μετά από 80 χρόνια κάναμε τζαμί την Αγιά Σοφιά!»

Προκλητικές δηλώσεις Ερντογάν κατά τη διάρκεια προεκλογικής συγκέντρωσης

Must Read

Προκλητικός ως συνήθως, εμφανίστηκε ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στην προεκλογική του συγκέντρωση στην Κωνσταντινούπολη, κατά την οποία αναφέρθηκε στην Άλωση της Πόλης από τα οθωμανικά στρατεύματα το 1453 και την μετατροπή της Αγιάς Σοφιάς σε τζαμί.

Συγκεκριμένα, ο Ερντογάν, βασικός στόχος του οποίου είναι το κυβερνών κόμμα AKP να πάρει την Κωνσταντινούπολη από τα χέρια της αντιπολίτευσης, με κυβερνητικό υποψήφιο τον Μουράτ Κουρούμ, αναφέρθηκε μεταξύ άλλων, στην επαναλειτουργία της Αγίας Σοφίας ως τέμενος λέγοντας ότι πραγματοποιήθηκε ένα όνειρο 80 χρόνων.

Μάλιστα, κατά την έναρξη της ομιλίας του, τραγούδησε το γνωστό τραγούδι «τον αγαπώ», το οποίο συνήθιζε να τραγουδά κατά τις προεκλογικές του συγκεντρώσεις πέρσι και στη συνέχεια απήγγειλε στα αραβικά το απόσπασμα του Κορανίου το οποίο αναφέρεται στην Άλωση: «Ο Προφήτης μας προέβλεψε την κατάκτησή της, λέγοντας πως η Κωνσταντινούπολη σίγουρα θα κατακτηθεί. Τι υπέροχος στρατός θα είναι αυτός ο στρατός, τι υπέροχος διοικητής θα είναι αυτός ο κατακτητής».

Έπειτα, ο Τούρκος πρόεδρος δεν δίστασε να χαρακτηρίσει την Κωνσταντινούπολη ως «Κόκκινη Μηλιά», που ο ιδρυτής της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, Οσμάν, κληροδότησε στα παιδιά του λέγοντάς τους: «Πάρτε την Κωνσταντινούπολη, κάντε την ένα ροδόκηπο».

«Αυτή είναι η Κωνσταντινούπολη, που έκανε τον Μωάμεθ τον Πορθητή έναν από τους μεγαλύτερους ηγεμόνες που έχει δει ποτέ ο κόσμος ως πορθητής σε ηλικία 21 ετών» είπε επίσης, προσθέτοντας: «Αυτή είναι η Κωνσταντινούπολη, η οποία είναι ένας θησαυρός που έχει μετατραπεί σε έργο τέχνης σαν να έχει κεντηθεί από τη Ρώμη στο Βυζάντιο, από την Οθωμανική Αυτοκρατορία στην περίοδο της Δημοκρατίας».

Όπως αναφέρουν τουρκικά ενημερωτικά μέσα, κεντρικό σύνθημα της προεκλογικής εκστρατείας του Ερντογάν σε αυτές τις δημοτικές εκλογές είναι το «Κωνσταντινούπολη ξανά», σύνθημα που ήταν κυρίαρχο και στη σημερινή συγκέντρωση στο παλαιό αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης.

Φυσικά, δεν πρέπει να αγνοείται ότι το μακρινό 1994 με 1998, ο Ταγίπ Ερντογάν, ξεκίνησε από δήμαρχος της Κωνσταντινούπολης την ιλιγγιώδη άνοδό του στην πολιτική και τώρα τόσα χρόνια μετά, επιθυμεί ο εκλεκτός του υποψήφιος να αναλάβει τη δημαρχεία από τον Εκρέμ Ιμάμογλου, τον οποίο κατηγορεί ότι δεν έκανε τίποτα μέσα στα πέντε χρόνια της θητείας του.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This