Νέο βίντεο από εγκλήματα των Ισραηλινών στη Γάζα

Έκθεση του ΟΗΕ βλέπει πράξεις γενοκτονίας

Must Read

Δυστυχώς, όπως φαίνεται από τα πολλά βίντεο που κατά καιρούς βγαίνουν στο φως της δημοσιότητας, οι Ένοπλες Δυνάμεις του Ισραήλ (IDF), συνεχίζουν και προβαίνουν σε εγκλήματα πολέμου κατά αμάχων.

Συγκεκριμένα, στο νέο βίντεο που δημοσίευσε το Al Jazeera, φαίνονται ισραηλινοί στρατιώτες να εκτελούν δύο Παλαιστίνιους αμάχους που προσπαθούν να περάσουν στη βόρεια Γάζα. Μάλιστα, ο ένας από τους δύο φαίνεται να κρατά μια λευκή σημαία, ωστόσο οι ισραηλινοί τον καταδιώκουν και στην συνέχεια τον πυροβολούν, ενώ σκοτώνουν και τον δεύτερο που πλησιάζει ειρηνικά το σημείο ελέγχου.

Σαν να μην έφτανε όμως η εν ψυχρώ δολοφονία των δύο άοπλων ανδρών, στο βίντεο φαίνεται ότι οι μπουλντόζες του ισραηλινού στρατού, θάβουν τις δύο σορούς κάτω από τα ερείπια και την άμμο. Μάλιστα, το νέο βίντεο φαίνεται πως έρχεται δύο μέρες μετά τη δημοσίευση σχετικής έκθεσης του ΟΗΕ, στην οποία αναφέρεται ότι το Ισραήλ έχει προχωρήσει σε πράξεις γενοκτονίας κατά αμάχων στη λωρίδα της Γάζας.

Γενοκτονία «βλέπει» έκθεση ο ΟΗΕ

Σύμφωνα με την έκθεση που δημοσίευσε η ειδική εισηγήτρια του ΟΗΕ για τα παλαιστινιακά εδάφη, Φραντσέσκα Αλμπανέζε, τονίζεται ότι το Ισραήλ έχει προχωρήσει σε γενοκτονία στη Γάζα, κάνοντας ακόμα λόγο για το ανώτερο στάδιο μιας κλιμακούμενης εθνοκάθαρσης δεκαετιών αποικιοκρατίας.

Μάλιστα, στα συμπεράσματά της απαριθμεί τρεις πράξεις γενοκτονίας: «δολοφονία μελών μιας ομάδας, σοβαρό πλήγμα στη σωματική ή ψυχική ακεραιότητα των μελών της ομάδας και σκόπιμη υποβολή της ομάδας σε συνθήκες που αποσκοπούν στην πλήρη ή μερική φυσική καταστροφή της», οι οποίες αποτελούν τις τρεις από τις πέντε πράξεις γενοκτονίας που περιλαμβάνονται στη Σύμβαση για την Πρόληψη και την Καταστολή του εγκλήματος της γενοκτονίας.

Από την πλευρά της η ισραηλινή αντιπροσωπεία στα Ηνωμένα Έθνη στη Γενεύη, «απέρριψε πλήρως την έκθεση» αναφέροντας στην ανακοίνωσή της ότι εντάσσεται «στην εκστρατεία υπονόμευσης της ίδιας της ίδρυσης του εβραϊκού κράτους», τονίζοντας ότι «ο πόλεμος του Ισραήλ είναι εναντίον της Χαμάς, όχι εναντίον των παλαιστινίων αμάχων».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This