Ηχογραφημένο στα μέσα Μαρτίου το διάγγελμα του βασιλιά Καρόλου – «Θα συνεχίσω να σας υπηρετώ με όλη μου την καρδιά»

Το παράδειγμα του Ιησού και η «ιδιαίτερη προσευχή» του

Must Read

Με ένα ηχογραφημένο και όχι βιντεοσκοπημένο διάγγελμα απευθύνθηκε στους υπηκόους του ο βασιλιάς Κάρολος σήμερα με αφορμή την παραδοσιακή λειτουργία της Μεγάλης Πέμπτης στο Ουόρσεστερ στην οποία δεν παρευρέθηκε φέτος.

Μάλιστα, σύμφωνα με το Sky News, το μήνυμα είχε ηχογραφηθεί δύο εβδομάδες πριν, δηλαδή περίπου στα μέσα Μαρτίου!

Ακούστε το διάγγελμα:

Στο διάγγελμα τόνισε ότι θα συνεχίσει να υπηρετεί την χώρα «με όλη μου την καρδιά», όπως τόνισε ενώ θέλησε να περάσει ένα μήνυμα ομόνοιας και αλληλοβοήθειας. Σε αντίθεση με αυτό που περίμεναν πολλοί δεν μίλησε για το δικό του πρόβλημα υγείας όσο και για εκείνο της Κέιτ Μίντλετον.

Τι είπε

Ο βασιλιάς Κάρολος ξεκίνησε το διάγγελμά του εκφράζοντας την μεγάλη του λύπη που δεν μπόρεσε να βρίσκεται στη λειτουργία της Μεγάλης Πέμπτης.

Στην συνέχεια, διάβασε ένα απόσπασμα από το Ευαγγέλιο κατά Ιωάννη, το οποίο περιγράφει πώς ο Ιησούς έδωσε παράδειγμα ταπεινότητας, αποφασίζοντας να πλύνει τα πόδια των μαθητών του.

«Το απόσπασμα αυτό έχει την προέλευσή του στη ζωή του Κυρίου μας, ο οποίος γονάτισε μπροστά στους μαθητές του και προς μεγάλη τους έκπληξη έπλυνε τα κουρασμένα πόδια τους. Έτσι, ο Ιησούς έδωσε ένα παράδειγμα για το πώς πρέπει να υπηρετούμε και να φροντίζουμε ο ένας τον άλλον. Ως έθνος, χρειαζόμαστε και επωφελούμαστε σε μεγάλο βαθμό από εκείνους που μας τείνουν το χέρι της φιλίας, ειδικά σε στιγμές ανάγκης.

Η πράξη αυτή μου θύμισε την υπόσχεση που έδωσα στην αρχή της στέψης μου, να ακολουθήσω το παράδειγμα του Χριστού, όχι για να υπηρετηθώ, αλλά για να υπηρετήσω. Αυτό προσπαθούσα πάντα να κάνω και συνεχίζω να κάνω με όλη μου την καρδιά. Είναι η ιδιαίτερη προσευχή μου σήμερα ώστε το παράδειγμα του Κυρίου μας να συνεχίσει να μας εμπνέει και να ενισχύει όλες τις κοινότητές μας

Ο Θεός να σας ευλογεί όλους αυτό το Πάσχα».

Δείτε βίντεο:

Δείτε επίσης:

Βασιλικός αναλυτής μιλά για τον τύπο καρκίνου από τον οποίο πάσχει η Κέιτ Μίντλετον

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This