Συναγερμός στη Δανία για εκτοξευτή πυραύλων του πολεμικού ναυτικού που παρουσίασε σοβαρή βλάβη

Έκλεισαν ο εναέριος χώρος και οι ναυτιλιακοί οδοί στα ανοικτά των ακτών της πόλης Κόρσορ

Must Read

Σε αυξημένη επιφυλακή τέθηκαν οι Αρχές της Δανίας, εξαιτίας εκτοξευτή πυραύλων σε πλοίο του Πολεμικού Ναυτικού της χώρας, ο οποίος παρουσίασε σοβαρή βλάβη, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να τον ελέγξουν!

Αμέσως η Δανία προχώρησε σε κλείσιμο του εναέριου χώρου της και των ναυτιλιακών της οδών κοντά σε ένα κομβικής σημασίας για τη ναυτιλία στενό, στα ανοικτά των ακτών της. Ειδικότερα, η ναυτιλιακή Αρχή της χώρας εξέδωσε προειδοποίηση προς όλα τα πλοία να αποφύγουν το στενό Great Belt («Μεγάλη Ζώνη»), λόγω κινδύνου πτώσης θραυσμάτων πυραύλου. Ζητήθηκε μάλιστα από τα πλοία να ρίξουν άγκυρα, εάν  αυτό κριθεί απαραίτητο.

Σε ανακοίνωσή του, εκπρόσωπος του στρατού της Δανίας ανέφερε ότι το πρόβλημα με τον πύραυλο εμφανίστηκε «κατά τη διάρκεια μιας υποχρεωτικής δοκιμής, όπου ο εκτοξευτής πυραύλων ενεργοποιείται και δεν μπορεί να απενεργοποιηθεί». «Μέχρι να απενεργοποιηθεί ο εκτοξευτής πυραύλων, υπάρχει κίνδυνος ο πύραυλος να εκτοξευθεί και να πετάξει μερικά χιλιόμετρα μακριά», πρόσθεσε ο εκπρόσωπος, ενώ δημοσιοποίησε χάρτη της περιοχής στα ανοικτά των ακτών της πόλης Κόρσορ.

Να σημειωθεί πως ο δανικός τηλεοπτικός σταθμός DR ανέφερε ότι ο εκτοξευτής ενεργοποιήθηκε μεν, αλλά ο πύραυλος που εκτοξεύτηκε δεν ήταν οπλισμένος.

Το στενό της «Μεγάλης Ζώνης» είναι η πύλη προς τη Βαλτική Θάλασσα και, ως εκ τούτου, είναι ιδιαίτερα σημαντικό για την παγκόσμια ναυτιλία. Το ανησυχητικό αυτό περιστατικό συνέβη ακριβώς νότια της γέφυρας της «Μεγάλης Ζώνης», η οποία συνδέει τη χερσόνησο της Δανίας με την πρωτεύουσα Κοπεγχάγη. Όπως είπε ο χειριστής της, η γέφυρα παρέμεινε ανοιχτή στην κυκλοφορία.

*φωτό αρχείου

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This