H Apple «τιμωρεί» με απόλυση υπαλλήλους της που υποστηρίζουν τους Παλαιστίνιους αμάχους

Με εντολή άνωθεν...

Must Read

Σε κακό βγήκε σε υπαλλήλους της Apple η απόφαση να εκφράσουν έμπρακτα την υποστήριξή τους στους αμάχους Παλαιστίνιους που περνούν τα πάνδεινα από την πολύμηνη πολιορκία της Λωρίδας της Γάζας από τις δυνάμεις του Ισραήλ, καθώς η πολυεθνική τούς τιμώρησε με απόλυση.

Ειδικότερα, σε επιστολή, η οποία υπεγράφη από 299 εργαζομένους της Apple, αναφέρεται πως τα ανώτατα στελέχη της εταιρείας έχουν δώσει οδηγία στους προϊσταμένους να ειδοποιήσουν τους υπαλλήλους πως οποιοσδήποτε εκφράζει υποστήριξη υπέρ της Παλαιστίνης με τη μορφή «της παλαιστινιακής μαντίλας, καρφιτσών, βραχιολιών ή ρούχων» «παραβιάζει την επιχειρηματική συμπεριφορά» και δημιουργεί ένα «επιβλαβές περιβάλλον».

Δηλώνουν δε ότι ενώ ο Τιμ Κουκ, το μεγάλο αφεντικό της εταιρείας, είχε ασχοληθεί με την «απώλεια αθώων Ισραηλινών ζωών» μετά τις επιθέσεις της 7ης Οκτωβρίου, η ηγεσία της Apple δεν αναγνώρισε τη βία κατά των Παλαιστινίων τις ημέρες και τους μήνες που ακολούθησαν. «Τα μέλη της ομάδας απολύθηκαν άδικα για αυτή τη μικρή επίδειξη αλληλεγγύης, ενώ η ηγεσία μας αγνοεί τον πόνο και την ταλαιπωρία που αντιμετωπίζουν οι συνάδελφοί μας και οι οικογένειές τους στη Γάζα», αναφέρουν στην επιστολή, σύμφωνα με το περιοδικό τεχνολογίας «Wired».

Η επιστολή καλεί τον διευθύνοντα σύμβουλο της Apple να αναγνωρίσει τους θανάτους Παλαιστινίων στη Γάζα. «Ζητούμε ταπεινά από τον κ. Κουκ και την υπόλοιπη εκτελεστική ομάδα να σταματήσουν τη σιωπή τους για αυτό το κρίσιμο θέμα και να καταστήσουν σαφές ότι οι ζωές των Παλαιστινίων έχουν σημασία», αναφέρουν σχετικά και προσθέτουν πως, με χιλιάδες νεκρούς «κάθε μέρα που σιωπούμε γινόμαστε πιο συνένοχοι σε αυτή τη φρικτή γενοκτονία και όσο παραμένουμε σιωπηλοί σε αυτό το θέμα τόσο περισσότερο γίνεται σαφές ότι η Apple δεν υποστηρίζει τα παλαιστινιακά ανθρώπινα δικαιώματα».

Σύμφωνα με το «Wired», η Apples4Ceasefire, η ομάδα πίσω από την επιστολή, σχεδιάζει, επίσης, μια διαμαρτυρία έξω από το κατάστημα της Apple στο Σικάγο το Σάββατο. Αξίζει να σημειωθεί πως αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που Αμερικανοί εργαζόμενοι σε πολυεθνικές αντιμετωπίζουν συνέπειες για την υποστήριξη προς την Παλαιστίνη στον απόηχο του πολέμου του Ισραήλ στη Γάζα.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This