Λωρίδα της Γάζας: Η Χαμάς απέρριψε πρόταση για συμφωνία – Διεθνής ανησυχία για την ανθρωπιστική κατάσταση

Βρετανίδα γιατρός που επέστρεψε από τον θύλακα περιγράφει την κατάσταση των τραυματισμένων παιδιών

Must Read

Την ώρα που ολόκληρος ο πλανήτης περιμένει με κομμένη την ανάσα τις επόμενες κινήσεις, μετά την πρωτοφανή επίθεση που εξαπέλυσε το Ιράν στο Ισραήλ, οι εχθροπραξίες στη Λωρίδα της Γάζας συνεχίζονται με αμείωτη ένταση, παρά τις συζητήσεις για ανακωχή.

Συγκεκριμένα, η Χαμάς απέρριψε τις τελευταίες προτάσεις για μια συμφωνία για την επιστροφή των ισραηλινών ομήρων και το Ισραήλ θα συνεχίσει να επιδιώκει τους στόχους του στη Γάζα «με πλήρη ισχύ», όπως αναφέρεται σε δήλωση που εκδόθηκε από το γραφείο του ισραηλινού πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου.

Στη δήλωση αναφέρεται πως η απόρριψη των προτάσεων δείχνει ότι ο Γιαχία Σινουάρ, ο ηγέτης της Χαμάς στη Γάζα, δεν θέλει μια συμφωνία και προσπαθεί να εκμεταλλευθεί εντάσεις με το Ιράν και να προκαλέσει περιφερειακή κλιμάκωση.

Ανησυχία για τα τραυματισμένα παιδιά

Την ίδια ώρα, η ανησυχία για την ανθρωπιστική κατάσταση στον παλαιστινιακό θύλακα κορυφώνεται, με επιστήμονες από την διεθνή κοινότητα να «χτυπούν» καμπανάκια κινδύνου.

Η Dr. Ρόουζ, Βρετανίδα πλαστική χειρουργός, πέρασε δύο εβδομάδες από τα τέλη Μαρτίου στο Ευρωπαϊκό Νοσοκομείο της Γάζας κοντά στο Χαν Γιουνίς στη νότια Γάζα. Όπως δήλωσε στο BBC, παραμένει σοκαρισμένη από τον μεγάλο αριθμό τραυματισμένων παιδιών που χειρούργησε.

Η Dr. Victoria Rose δήλωσε πως το μεγαλύτερο μέρος της δουλειάς της αφορούσε παιδιά κάτω των 16 ετών, συμπεριλαμβανομένων πολλών παιδιών κάτω των έξι ετών. Η ίδια επεσήμανε πως περιέθαλψε ανθρώπους με τραύματα από σφαίρες, εγκαύματα και άλλους τραυματισμούς, ενώ σημείωσε πως η έλλειψη τροφής στη Γάζα δεν βοηθά τους ασθενείς να θεραπευτούν σωστά.

Η γιατρός επεσήμνε πως το «πιο συγκλονιστικό» είναι το γεγονός ότι κατά τη διάρκεια της παραμονής της στη Λωρίδα της Γάζας χειρούργησε μόνο ένα άτομο, το οποίο ήταν 53 ετών και ήταν μεγαλύτερο από εκείνη. «Όλοι οι άλλοι ήταν νεότεροι από εμένα. Τα περισσότερα ήταν παιδιά κάτω των 16 ετών. Ένα αρκετά μεγάλο ποσοστό ήταν παιδιά έξι ετών και κάτω», κατέληξε.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This