Ταυτοποιήθηκε ο δράστης της επίθεσης στο Σίδνεϊ – Το προφίλ του

Σύμφωνα με τις αρχές «έπασχε από προβλήματα ψυχικής υγείας»

Must Read

Οι αρχές της Αυστραλίας έδωσαν στη δημοσιότητα τα στοιχεία του 40χρονου δράστη που προκάλεσε την αιματηρή επίθεση σε εμπορικό κέντρο του Σίδνεϊ σκορπίζοντας τον θάνατο.

Έξι άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους ενώ δώδεκα μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο, μεταξύ των οποίων ένα μωρό εννέα μηνών που βρίσκεται σε «σοβαρή, αλλά σταθερή» κατάσταση, σύμφωνα με την αστυνομία. Η μητέρα του βρέφους στην προσπάθειά της να το προστατέψει δέχτηκε θανάσιμα χτυπήματα από τον δράστη αφήνοντας την τελευταία της πνοή στο νοσοκομείο. Από τη μανία του μακελάρη νεκροί έπεσαν ένας άνδρας και πέντε γυναίκες.

Ο δράστης, ονόματι Τζόελ Κάουτσι, έπασχε από ψυχική νόσο και σύμφωνα με την αυστραλιανή αστυνομία δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι πίσω από την επίθεση κρύβεται ενδεχόμενο τρομοκρατικό χτύπημα.

«Στο στάδιο αυτό δεν διαθέτουμε κανένα στοιχείο, καμιά πληροφορία, καμιά απόδειξη ούτε καμιά πληροφορία που να μας αφήνει να εννοήσουμε ότι η πράξη του έχει ιδιαίτερα κίνητρα, κάποια ιδεολογία», εξήγησε ο υπαρχηγός της αστυνομίας της πολιτείας της Νέας Νότιας Ουαλίας Άντονι Κουκ.

Αντιθέτως «γνωρίζουμε ότι ο δράστης έπασχε (…) από προβλήματα ψυχικής υγείας», πρόσθεσε διευκρινίζοντας ότι ο 40χρονος δράστης, ο οποίος ήταν γνωστός στις Αρχές, είχε έρθει από την πολιτεία του Κουίνσλαντ.

Υπενθυμίζεται ότι ο μακελάρης καταδιώχθηκε και σκοτώθηκε από πυρά μιας γυναίκας αστυνομικού στην οποία έκανε αναφορά και ο πρωθυπουργός της χώρας «σίγουρα είναι ηρωίδα. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι έσωσε ζωές με την δράση της».

Το χρονικό της τραγωδίας

Όλα συνέβησαν το απόγευμα του Σαββάτου στο μεγάλο εμπορικό συγκρότημα Γουέστφιλντ Μποντάι Τζάνκσιον όπου περίπου 3.000 άνθρωποι είχαν πάει να κάνουν τη βόλτα και τα ψώνια τους.

Ο 40χρονος δράστης μπούκαρε στο εμπορικό κέντρο και άρχισε να μαχαιρώνει όποιον έβρισκε μπροστά του με αποτέλεσμα έξι άνθρωποι να πέσουν νεκροί.

Μετά το μακελειό ο πρωθυπουργός της Αυστραλίας Άντονι Αλμπανέζι παρέθεσε συνέντευξη Τύπου κατά τη διάρκεια της οποίας είπε ότι όλα δείχνουν πως ο δράστης της επίθεσης «έδρασε μόνος του».

Δείτε επίσης:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This