ΑΡΧΙΚΗΚΟΣΜΟΣΤαυτοποιήθηκε ο δράστης της επίθεσης στο Σίδνεϊ - Το προφίλ του

Ταυτοποιήθηκε ο δράστης της επίθεσης στο Σίδνεϊ – Το προφίλ του

Σύμφωνα με τις αρχές «έπασχε από προβλήματα ψυχικής υγείας»

Οι αρχές της Αυστραλίας έδωσαν στη δημοσιότητα τα στοιχεία του 40χρονου δράστη που προκάλεσε την αιματηρή επίθεση σε εμπορικό κέντρο του Σίδνεϊ σκορπίζοντας τον θάνατο.

Έξι άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους ενώ δώδεκα μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο, μεταξύ των οποίων ένα μωρό εννέα μηνών που βρίσκεται σε «σοβαρή, αλλά σταθερή» κατάσταση, σύμφωνα με την αστυνομία. Η μητέρα του βρέφους στην προσπάθειά της να το προστατέψει δέχτηκε θανάσιμα χτυπήματα από τον δράστη αφήνοντας την τελευταία της πνοή στο νοσοκομείο. Από τη μανία του μακελάρη νεκροί έπεσαν ένας άνδρας και πέντε γυναίκες.

Ο δράστης, ονόματι Τζόελ Κάουτσι, έπασχε από ψυχική νόσο και σύμφωνα με την αυστραλιανή αστυνομία δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι πίσω από την επίθεση κρύβεται ενδεχόμενο τρομοκρατικό χτύπημα.

«Στο στάδιο αυτό δεν διαθέτουμε κανένα στοιχείο, καμιά πληροφορία, καμιά απόδειξη ούτε καμιά πληροφορία που να μας αφήνει να εννοήσουμε ότι η πράξη του έχει ιδιαίτερα κίνητρα, κάποια ιδεολογία», εξήγησε ο υπαρχηγός της αστυνομίας της πολιτείας της Νέας Νότιας Ουαλίας Άντονι Κουκ.

Αντιθέτως «γνωρίζουμε ότι ο δράστης έπασχε (…) από προβλήματα ψυχικής υγείας», πρόσθεσε διευκρινίζοντας ότι ο 40χρονος δράστης, ο οποίος ήταν γνωστός στις Αρχές, είχε έρθει από την πολιτεία του Κουίνσλαντ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Υπενθυμίζεται ότι ο μακελάρης καταδιώχθηκε και σκοτώθηκε από πυρά μιας γυναίκας αστυνομικού στην οποία έκανε αναφορά και ο πρωθυπουργός της χώρας «σίγουρα είναι ηρωίδα. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι έσωσε ζωές με την δράση της».

Το χρονικό της τραγωδίας

Όλα συνέβησαν το απόγευμα του Σαββάτου στο μεγάλο εμπορικό συγκρότημα Γουέστφιλντ Μποντάι Τζάνκσιον όπου περίπου 3.000 άνθρωποι είχαν πάει να κάνουν τη βόλτα και τα ψώνια τους.

Ο 40χρονος δράστης μπούκαρε στο εμπορικό κέντρο και άρχισε να μαχαιρώνει όποιον έβρισκε μπροστά του με αποτέλεσμα έξι άνθρωποι να πέσουν νεκροί.

Μετά το μακελειό ο πρωθυπουργός της Αυστραλίας Άντονι Αλμπανέζι παρέθεσε συνέντευξη Τύπου κατά τη διάρκεια της οποίας είπε ότι όλα δείχνουν πως ο δράστης της επίθεσης «έδρασε μόνος του».

Δείτε επίσης:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Διαβάστε ακόμα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥ
ΕΓΚΥΡΑ ΚΑΙ
ΕΓΚΑΙΡΑ
Εγγράψου στα κανάλια
ενημέρωσης του Newsbreak

Διαβάστε επίσης