Επίθεση Ιράν σε Ισραήλ: Συγκαλείται συμβούλιο των G7 και του ΣΑ του ΟΗΕ

Must Read

Την παγκόσμια ανησυχία έχει προκαλέσει η επίθεση του Ιράν κατά του Ισραήλ για κλιμάκωση των εντάσεων στην Μέση Ανατολή, πάρα το γεγονός ότι το Ισραήλ άνοιξε τον εναέριο χώρο του το πρωί της Κυριακής, με τρεις πολιτικές πτήσεις να αναχωρούν προς διεθνείς προορισμούς.




 

Σε επιστολή του προς το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, το Ιράν δήλωσε ότι δεν επεδίωκε κλιμάκωση και ότι απαντούσε στις ισραηλινές επιθέσεις στο προξενείο του στη Δαμασκό.

Διαβάστε ακόμα:

Ο υπουργός Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν δήλωσε ότι οι ΗΠΑ «δεν επιδιώκουν κλιμάκωση» αλλά θα «συνεχίσουν να υποστηρίζουν» την άμυνα του Ισραήλ.

Οι κυβερνήσεις της Βραζιλίας και της Κίνας συγκαταλέγονται μεταξύ εκείνων που ζητούν αυτοσυγκράτηση μετά την επίθεση, την ίδια στιγμή που το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ θα συνεδριάσει εκτάκτως, κατόπιν αιτήματος του Ισραήλ, στις 4 μ.μ. ώρα Νέας Υόρκης (20:00 ώρα Ελλάδας) την Κυριακή.

Εντωμεταξύ, η Ιταλία συγκάλεσε συνάντηση των ηγετών της ομάδας χωρών G7 μέσω βιντεοκλήσης για να συζητήσουν την επίθεση του Ιράν κατά του Ισραήλ, σύμφωνα με δήλωση πηγών του πρωθυπουργικού γραφείου στην Ρώμη.




 

Η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν καταδίκασε την επίθεση του Ιράν κατά του Ισραήλ και κάλεσε όλες τις πλευρές να αποφύγουν περαιτέρω κλιμάκωση.

«Καταδικάζω έντονα την κατάφωρη και αδικαιολόγητη επίθεση του Ιράν κατά του Ισραήλ. Και καλώ το Ιράν και τους πληρεξουσίους του να σταματήσουν αμέσως αυτές τις επιθέσεις», έγραψε η φον ντερ Λάιεν στο Χ, καλώντας «όλους τους παράγοντες» να αποκαταστήσουν τη σταθερότητα στην περιοχή.

 

«Αυτό επιφέρει πολύ σοβαρές συνέπειες για την ήδη επιδεινούμενη κατάσταση της περιφερειακής ασφάλειας», ανέφερε σε ανάρτησή του στο Χ ο Σουηδός πρωθυπουργός Ulf Kristersson. Η Σουηδία παρακολουθεί πολύ στενά την κατάσταση, προστίθεται στη σύντομη δήλωση.

Δήλωση Χαμάς

«Η στρατιωτική επιχείρηση που διεξάγεται από το Ιράν κατά της σιωνιστικής οντότητας είναι φυσικό δικαίωμα και η δέουσα απάντηση στο έγκλημα της στοχοποίησης του προξενείου στη Δαμασκό», ανέφερε η παλαιστινιακή ομάδα σε ανάρτησή της στο Telegram.

Η Χαμάς δήλωσε ότι επιβεβαιώνει «το φυσικό δικαίωμα» των χωρών και των λαών της περιοχής να αμυνθούν «απέναντι στις σιωνιστικές επιθέσεις», αναφερόμενη στο Ισραήλ.

«Καλούμε το αραβικό και ισλαμικό έθνος μας, τους ελεύθερους λαούς του κόσμου και τις δυνάμεις αντίστασης στην περιοχή να συνεχίσουν την υποστήριξή τους στην πλημμύρα της Αλ Ακσά», πρόσθεσε η ομάδα, αναφερόμενη στην επίθεσή τους στις 7 Οκτωβρίου στο Ισραήλ.

*Φωτό από αρχείο

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This