Βρυξέλλες: Απαγόρευσαν το συνέδριο των συντηρητικών!

Δεν μπορούν να βρουν χώρο για να διεξαχθεί - Ο δήμαρχος έστειλε την αστυνομία

Must Read

Αίσθηση προκάλεσε μια είδηση που έρχεται από τις Βρυξέλλες η οποία αναφέρει πως δεν μπορούν να βρουν ένα χώρο προκειμένου να πραγματοποιηθεί το συνέδριο τους περισσότερο γνωστό ως  «National Conservatism Conference» συντηρητικοί πολιτικοί και διανοούμενοι! Όπως φαίνεται, το 2024 οι απόψεις τους ενοχλούν τις προοδευτικές ελίτ!

Στους διοργανωτές έχει προκαλέσει πραγματικό «πονοκέφαλο» η δυσκολία εξεύρεσης χώρου και οι ακυρώσεις της τελευταίας στιγμής. Συγκεκριμένα, δυο χώροι που είχε προγραμματιστεί να φιλοξενήσουν την συνάντηση ακύρωσαν μετά από έντονες πιέσεις  του σοσιαλιστή δημάρχου των Βρυξελλών!

Μάλιστα, συνέβη και το εξής ακραίο. Την στιγμή που ένα ξενοδοχείο συμφώνησε με τους διοργανωτές, σήμερα, λίγες ώρες μετά την έναρξη της διάσκεψης, ο δήμαρχος έστειλε την αστυνομία, η οποία εισέβαλλε στον χώρο την ώρα που στο βήμα βρισκόταν ο Nigel Farage.

Άρχισαν να ζητούν να σταματήσει εκεί η εκδήλωση καθώς αποτελεί «απειλή για τη δημόσια τάξη» και υπήρχε κίνδυνος να ακουστούν “ρατσιστικά” και “ομοφοβικά” σχόλια από τους ομιλητές. Οι στιγμές που ακολούθησαν ήταν γεμάτες ένταση. Οι υπεύθυνοι της συνάντησης αμφισβήτησαν νομικά την αστυνομική διαταγή. Όμως, οι αστυνομικοί έκαναν παρέμβαση και δεν άφηναν κανένα από τους ομιλητές να ανέβει στο βήμα.

Ο δήμαρχος της πόλης ανέβασε ανάρτηση στο Twitter/x που έλεγε ότι «η ακροδεξιά δεν είναι καλοδεχούμενη στις Βρυξέλλες».

Στην φετινή συνάντηση συμμετέχουν, μεταξύ άλλων, ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας, Victor Orban, ο «εγκέφαλος» του Brexit, Nigel Farage, η πρώην Υπουργός Εσωτερικών της Βρετανίας Suella Braverman, o πρόεδρος του γαλλικού κόμματος «Reconquête» Εric Zemmour, γνωστοί δεξιοί στοχαστές όπως ο Rod Dreher, ο Frank Furedi , ο Yoram Hazony και ο Matthew Goodwin. Η εκδήλωση αναμένεται να συνεχιστεί και αύριο αλλά σε διαφορετικό χώρο.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This