ΗΠΑ: Αφού πέρασε από… 40 κύματα το «υπερπακέτο» βοήθειας, τώρα… σαλπάρει για Ουκρανία, Ισραήλ, Ταϊβάν!

«Ευχαριστώ Αμερική», έγραψε στον… πανηγυρικό του ο Ζελένσκι - Στα νομοσχέδια που πέρασαν οι Αμερικανοί περιλαμβάνονται ακόμα κυρώσεις και μέτρα κατά του κινεζικού TikTok.

Must Read

Η Βουλή των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ ενέκρινε βοήθεια 95 δισεκατομμυρίων δολαρίων προς την Ουκρανία, το Ισραήλ και την Ταϊβάν (σ.σ. λίγες ημέρες πριν την επίσκεψη του Αμερικανού ΥΠΕΞ Άντονι Μπλίνκεν στην Κίνα…), τερματίζοντας ένα πολιτικό αδιέξοδο μηνών.

Η Γερουσία την επόμενη εβδομάδα, αναμένεται να εγκρίνει το πακέτο, το οποίο διαπραγματεύτηκε με τον Λευκό Οίκο.

Μετά από μήνες διαφωνιών και αντεγκλήσεων ανάμεσα στην Κυβέρνηση του Δημοκρατικού προέδρου Τζο Μπάιντεν και των Ρεπουμπλικάνων αντιπάλων του που ελέγχουν τη Βουλή, το σήριαλ αυτό έφτασε στο τέλος του, με την έγκριση ενός πακέτου νομοσχεδίων χορήγησης βοήθειας στις τρεις προαναφερθείσες χώρες.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, πάνω από δύο μήνες πέρασαν από τότε που η Γερουσία – όπου οι Δημοκρατικοί ψήφισαν ένα παρόμοιο νομοσχέδιο – και ο πρόεδρος Μπάιντεν μέχρι και τον κορυφαίο Ρεπουμπλικανό της Γερουσίας Μιτς ΜακΚόνελ προέτρεπαν τον πρόεδρο της Βουλής, Μάικ Τζόνσον (φωτογραφία) να φέρει το νομοσχέδιο προς ψήφιση στη Βουλή.

Το ασυνήθιστο πακέτο τεσσάρων νομοσχεδίων περιλαμβάνει επίσης τη χορήγηση αμερικανικής στρατιωτικής βοήθειας στο Ισραήλ, χορήγηση βοήθειας στην Ταϊβάν και άλλους συμμάχους των ΗΠΑ στην περιοχή Ασίας-Ειρηνικού, και ένα μέτρο που περιλαμβάνει κυρώσεις και μέτρα κατά της κινεζικής εφαρμογής κοινωνικών μέσων TikTok και πιθανή μεταφορά κατασχεμένων ρωσικών περιουσιακών στοιχείων προς την Ουκρανία.

Το νομοσχέδιο που επιβάλλει τους νέους περιορισμούς στο TikTok ήταν το πρώτο από τα τέσσερα που ψηφίστηκε σήμερα.

Ορισμένοι σκληροπυρηνικοί Ρεπουμπλικάνοι είχαν εκφράσει έντονη αντίθεση για περαιτέρω βοήθεια στην Ουκρανία (σ.σ. σχεδόν 61 δισεκ. δολάρια αυτή τη φορά), με κάποιους να υποστηρίζουν ότι οι ΗΠΑ δεν μπορούν να την αντέξουν οικονομικά δεδομένου του αυξανόμενου εθνικού τους χρέους ύψους 34 τρισεκατομμυρίων δολαρίων.

«Πέταξε» από τη χαρά του ο Ζελένσκι: «Ευχαριστώ, Αμερική!»

Αμέσως μετά τη γνωστοποίηση της συμφωνίας στη Βουλή των Αντιπροσώπων, ο Πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντιμίρ Ζελένσκι έσπευσε με ανάρτησή του να εκφράσει την ικανοποίησή του, την ευγνωμοσύνη του και τη χαρά του για το νέο πακέτο που θα λάβει η χώρα του.

  • Έγραψε στο Twitter (X):

Είμαι ευγνώμων στη Βουλή των Αντιπροσώπων των Ηνωμένων Πολιτειών, και στα δύο μέρη, και προσωπικά στον Πρόεδρο Μάικ Τζόνσον για την απόφαση που κρατά την ιστορία στο σωστό δρόμο. Η δημοκρατία και η ελευθερία θα έχουν πάντα παγκόσμια σημασία και δεν θα αποτύχουν ποτέ όσο η Αμερική βοηθά στην προστασία της. Το ζωτικής σημασίας νομοσχέδιο για τη βοήθεια των ΗΠΑ που εγκρίθηκε σήμερα από τη Βουλή θα εμποδίσει την επέκταση του πολέμου, θα σώσει χιλιάδες και χιλιάδες ζωές και θα βοηθήσει και τα δύο έθνη μας να γίνουν ισχυρότερα. Η ειρήνη και η ασφάλεια μπορούν να επιτευχθούν μόνο μέσω της δύναμης. Ελπίζουμε ότι τα νομοσχέδια θα υποστηριχθούν στη Γερουσία και θα σταλούν στο γραφείο του Προέδρου Μπάιντεν. Ευχαριστώ, Αμερική!

Δείτε επίσης:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This