Δεν έχει τέλος η τραγωδία στη Βραζιλία: 78 οι νεκροί και εκατοντάδες οι αγνοούμενοι από τις πλημμύρες

Must Read

Δεν έχει τέλος η τραγωδία στην Βραζιλία, καθώς οι νεκροί από τις πρωτοφανείς πλημμύρες που πλήττουν την χώρα, αυξάνονται με δραματικούς ρυθμούς! Όπως ανακοίνωσαν οι Αρχές, οι άνθρωποι που έχασαν την ζωή τους από την θεομηνία, ανέρχονται σε τουλάχιστον 78, τουλάχιστον 105 εξακολουθούν να αγνοούνται, ενώ άλλοι 115.000 κάτοικοι αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους.

Ο πρόεδρος Λουίς Ινάσιου Λούλα ντα Σίλβα έφθασε χθες το πρωί στην πολιτεία Ρίο Γκράντε ντου Σουλ, συνοδευόμενος από πολλά μέλη της κυβέρνησής του, για να συζητηθούν οι επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης και η ανοικοδόμηση. «Η γραφειοκρατία δεν θα σταθεί εμπόδιο στον δρόμο μας, δεν θα μας εμποδίσει να αποκαταστήσουμε το μεγαλείο της πολιτείας», υποσχέθηκε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου ο πρόεδρος ενώ από την πλευρά του ο κυβερνήτης της πολιτείας Εντουάρντου Λάιτε είπε: «Η πολιτεία είναι ”εμπόλεμη ζώνη” πρόκειται για σενάριο πολέμου και θα χρειαστούμε μεταπολεμικά μέτρα».

«Το νόμο πράγμα που ακούγαμε όταν πηγαίναμε σε κάθε δρόμο ήταν ‘βοήθεια, βοήθεια!’»

Την ίδια ώρα, περισσότεροι από 3.000 στρατιωτικοί, πυροσβέστες και μέλη σωστικών συνεργείων, καθώς και εθελοντές, με βάρκες, τζετ σκι, ακόμα και κολυμπώντας, συνεχίζουν την «μάχη» με τον χρόνο για σώσουν επιζήσαντες. Στην πολιτειακή πρωτεύουσα Πόρτο Αλέγκρε, ο Φαμπιάνου Σαλντάνια δήλωσε πως ο ίδιος και τρεις φίλοι, χρησιμοποιώντας τζετ σκι, έσωσαν 50 ανθρώπους. «Το νόμο πράγμα που ακούγαμε όταν πηγαίναμε σε κάθε δρόμο ήταν ‘βοήθεια, βοήθεια!’», αφηγήθηκε.

Σχεδόν τα δυο τρίτα των σχεδόν 500 πόλεων της πολιτείας, που γειτονεύει με την Ουρουγουάη και την Αργεντινή, έχουν υποστεί πλήγματα από τις πλημμύρες και τις κατολισθήσεις και ορισμένες κοινότητες έχουν πλημμυρίσει τελείως. Τμήματα του οδικού δικτύου και γέφυρες καταστράφηκαν, εν κατέρρευσε εν μέρει μικρό υδροηλεκτρικό φράγμα στην πολιτεία.

Τέλος, περισσότεροι από 400.000 άνθρωποι βρίσκονται αντιμέτωποι με τις διακοπές ρεύματος, ενώ σχεδόν το ένα τρίτο του πληθυσμού της πολιτείας (11 εκατ.) δεν έχει παροχή πόσιμου νερού, κατά τις αρχές στη Ρίο Γκράντε ντου Σουλ.

Δείτε επίσης:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Δείτε εδώ τα σημερινά πρωτοσέλιδα των εφημερίδων

Περισσότερα Βίντεο

spot_img

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This