Έκτακτη ανακοίνωση του ρωσικού ΥΠΕΞ: Κάθε F–16 στην Ουκρανία θα θεωρηθεί ότι φέρει πυρηνικά όπλα!

Είχαν προηγηθεί οι δηλώσεις Μεντβέντεφ

Must Read

Τρέχουν οι εξελίξεις και στο μέτωπο της σύγκρουσης Ουκρανίας-Ρωσίας, καθώς πριν λίγη ώρα υπήρξε έκτακτη ανακοίνωση του ρωσικού ΥΠΕΞ, σύμφωνα με την οποία κάθε F–16 στην Ουκρανία θα θεωρηθεί ότι φέρει πυρηνικά όπλα!

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει η ανακοίνωση:

«Στο εγγύς μέλλον, πολυλειτουργικά αεροσκάφη αμερικανικής κατασκευής F-16 αναμένεται να εμφανιστούν στο ουκρανικό θέατρο επιχειρήσεων. Όπως έχει επανειλημμένα επισημάνει η ρωσική πλευρά, δεν μπορούμε να αγνοήσουμε το γεγονός ότι αυτά τα αεροσκάφη ανήκουν σε πλατφόρμες διπλού εξοπλισμού – μη πυρηνικές και πυρηνικές. Για πολλά χρόνια, τα αεροσκάφη αυτού του συγκεκριμένου τύπου αποτέλεσαν τη βάση του στόλου αεροσκαφών, ο οποίος χρησιμοποιείται στις λεγόμενες «κοινές πυρηνικές αποστολές» του ΝΑΤΟ. Ανεξάρτητα από το ποια συγκεκριμένη τροποποίηση θα προμηθεύονται αυτά τα αεροσκάφη, θα τα αντιληφθούμε ως φορείς πυρηνικών όπλων και θα θεωρήσουμε αυτό το βήμα των Ηνωμένων Πολιτειών και του ΝΑΤΟ ως στοχευμένη πρόκληση.

Από αυτή την άποψη, δίνουμε ιδιαίτερη προσοχή στις δηλώσεις της πολωνικής ηγεσίας ότι το ζήτημα της ανάγκης τοποθέτησης αμερικανικών πυρηνικών όπλων στο πολωνικό έδαφος τέθηκε απευθείας από τη Βαρσοβία στην Ουάσιγκτον και σε πρακτικό επίπεδο».

Είχε προηγηθεί η ανησυχητική δήλωση Μεντβέντεφ που προειδοποιούσε για την αποστολή νατοϊκών στρατιωτών στην Ουκρανία, καθώς και την παροχή πυραύλων μεγάλου βεληνεκούς από τις ΗΠΑ στο Κίεβο.

Χαρακτήρισε μάλιστα τους δυτικούς ηγέτες που υπερασπίζονται τις συγκεκριμένες ενέργειες, ως «Χορωδία των ανεύθυνων»!

Όπως χαρακτηριστικά έγραψε το νούμερο δύο του Κρεμλίνου:

«Ο αριθμός των αχρείων μεταξύ της δυτικής πολιτικής ελίτ που ζητούν να στείλουν τα στρατεύματά τους σε μια ανύπαρκτη χώρα διευρύνεται. Τώρα περιλαμβάνει εκπροσώπους του Κογκρέσου των ΗΠΑ, τη γαλλική και βρετανική ηγεσία και μεμονωμένους τρελούς από τις χώρες της Βαλτικής και την Πολωνία.

Ζητούν επίσης την ενεργό χρήση των πυραυλικών όπλων τους, τα οποία προμήθευαν στους Μπαντεραϊτές, σε όλη τη Ρωσία.

Και δεν πρόκειται για ανοιξιάτικη όξυνση, αλλά για κυνικό υπολογισμό πολιτικών μερισμάτων. Υπάρχει κάποιου είδους ολοκληρωτική υποβάθμιση της άρχουσας τάξης στη Δύση. Αυτή η τάξη πραγματικά δεν θέλει να συνδέσει λογικά στοιχειώδη πράγματα.

Αποστολή των στρατευμάτων σας στο έδαφος του β. Η Ουκρανία θα συνεπάγεται την άμεση είσοδο των χωρών τους στον πόλεμο, στον οποίο θα πρέπει να απαντήσουμε. Και, αλίμονο, όχι στην επικράτεια του β. Ουκρανία.

Σε αυτή την περίπτωση, κανένας από αυτούς δεν θα μπορεί να κρυφτεί ούτε στο Καπιτώλιο, ούτε στο παλάτι των Ηλυσίων, ούτε στην Ντάουνινγκ Στριτ 10. Θα έρθει μια παγκόσμια καταστροφή.

Παρεμπιπτόντως, ο Κένεντι και ο Χρουστσόφ μπόρεσαν να το καταλάβουν αυτό πριν από περισσότερα από 60 χρόνια. Αλλά οι σημερινοί νηπιαγωγοί που έχουν καταλάβει την εξουσία στη Δύση δεν θέλουν να καταλάβουν.

Και γι’ αυτό σήμερα το Γενικό Επιτελείο ξεκίνησε τις προετοιμασίες για τις ασκήσεις, συμπεριλαμβανομένων δραστηριοτήτων για πρακτικές δοκιμές της προετοιμασίας και χρήσης μη στρατηγικών πυρηνικών όπλων».

Δείτε ακόμη:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This