Γκέμπελς: Παραμένει στα αζήτητα η πολυτελής οικία του άλλοτε υπουργού προπαγάνδας του Χίτλερ

Αν και προσφέρεται δωρεάν

Must Read

Ούτε την πλησιάζει κανείς. Κοντά 35 χρόνια, από τότε που η βίλα του Τζόζεφ Γκέμπελς έχει περάσει στην ιδιοκτησία του κρατιδίου του Βερολίνου, ουδείς έχει εκδηλώσει επιθυμία να την αποκτήσει… Και να απαλλάξει έτσι το κρατικό ταμείο από τα έσοδα της συντήρησής του!

Είναι τέτοια η απόγνωση της τοπικής κυβέρνησης, που όπως γράφει ο Guardian, o υπουργός οικονομικών Στέφαν Έβερς προσφέρει όλη την έκταση (42 στρεμμάτων) σε όποιον ενδιαφέρεται… δωρεάν! «Εαν δεν καταφέρουμε να βρούμε αγοραστή, δεν μάς απομένει πια καμία λύση παρά η κατεδάφιση» τόνισε επίσης.

Ο Γκέμπελς, διαβόητος υπουργός προπαγάνδας του Αδόλφου Χίτλερ, έχτισε την «καταραμένη» βίλα το 1939 σε μία δασώδη έκταση κοντά στη λίμνη Βogensee, 40 χιλιόμετρα βόρεια του Βερολίνου. Εκεί φιλοξένησε ναζί ηγέτες, καλλιτέχνες και άλλες προσωπικότητες της εποχής, με έμφαση στις δημόσιες σχέσεις.

Μετά τον πόλεμο και την συνθηκολόγηση της Γερμανίας και αφού ο Γκέμπελς αυτοκτόνησε μαζί με την γυναίκα του και τα έξι παιδιά του σε καταφύγιο του Χίτλερ, η βίλα χρησιμοποιήθηκε ως νοσοκομείο και δόθηκε προς χρήση στη νεολαία του Κομμουνιστικού Κόμματος της Ανατολικής Γερμανίας. Μετά την επανένωση της Γερμανίας το 1990, πέρασε στην ιδιοκτησία του κρατιδίου του Βερολίνου.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

spot_img

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This