Γαλλία: Έντονη ανησυχία για αναζωπύρωση της δράσης των Γκρίζων Λύκων στη χώρα

Φέρονται να απειλούν εκ νέου την αρμενική, την ελληνική και την κουρδική κοινότητα

Must Read

Τον φόβο των πολιτών πως οι Γκρίζοι Λύκοι επαναδραστηριοποιούνται στη Γαλλία μεταφέρει μέσω σχετικού δημοσιεύματός της η γαλλική εφημερίδα «Le Figaro», όπου, μεταξύ άλλων, αναφέρει πως τους τελευταίους μήνες φέρονται να έχουν απειλήσει μια Γαλλίδα βουλευτή, καθώς και την αρμενική, την ελληνική και την κουρδική κοινότητα.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, σε ό,τι αφορά στη βουλευτή Isabelle Surply, φέρεται να έχει βρεθεί στο στόχαστρο των Γκρίζων Λύκων επειδή, όπως αναφέρει το δημοσίευμα, ζήτησε το κλείσιμο ενός τζαμιού στην Σεντ Ετιέν, με την αιτιολογία πως αποτελεί μέλος του ισλαμο-συντηρητικού δικτύου της Ισλαμικής Συνομοσπονδίας Millî Görüs, η οποία πρόσκειται στο κόμμα του Ερντογάν.

Αναφέρεται, επίσης, ότι η περιοχή του Σεντ Ετιέν φέρεται να είναι ένα από τα «προπύργια» των Γκρίζων Λύκων στη Γαλλία και ότι τον τελευταίο καιρό οι γαλλικές Αρχές έχουν συλλάβει μέλη τους για υποστήριξή της τρομοκρατίας στο Διαδίκτυο, με φόντο την ισραηλινό-παλαιστινιακή σύγκρουση.

Στο εν λόγο δημοσίευμα οι Γκρίζοι Λύκοι χαρακτηρίζονται ως «υπερεθνικιστές, μοχθηροί και ισλαμιστές» και επισημαίνεται ότι υπό την αιγίδα της Άγκυρας καλλιεργούν «τον εκρηκτικό χαρακτήρα μιας ιδεολογίας, που αναμιγνύει διάφορα μίση, έναν υπερεθνικισμό και έναν αχαλίνωτο ισλαμισμό». Σημειώνεται πως, μετά την απαγόρευση τους από τις γαλλικές Αρχές τον Νοέμβριο του 2020 για ρητορική μίσους και πολιτική βία, τα μέλη της παραστρατιωτικής αυτής οργάνωσης παρέμεναν σχετικά «διακριτικά».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This