Λωρίδα της Γάζας: Φορτηγό πλοίο με ανθρωπιστική βοήθεια απέπλευσε από τη Λάρνακα

Must Read

Φορτωμένο με ανθρωπιστική βοήθεια αναχώρησε σήμερα Πέμπτη από την Κύπρο με προορισμό τη Λωρίδα της Γάζας ένα αμερικανικό φορτηγό πλοίο, ακολουθώντας τον θαλάσσιο διάδρομο που δημιουργήθηκε ειδικά για τη μεταφορά βοήθειας στον -υπό  πολύμηνη ισραηλινή πολιορκία- παλαιστινιακό θύλακα.

Όπως δήλωσε στο Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων ο αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Αντωνίου, το -υπό αμερικανική σημαία- MV Sagamore «φορτωμένο με ανθρωπιστική βοήθεια, αναχώρησε από το λιμάνι Λάρνακας πριν το μεσημέρι για τη Γάζα». «Το πλοίο μεταφέρει σημαντικό φορτίο με ανθρωπιστική βοήθεια από τις Ηνωμένες Πολιτείες, τη Βρετανία και την Κύπρο», πρόσθεσε.

Η ανθρωπιστική βοήθεια αναμένεται να μεταφερθεί σε μια προσωρινή προβλήτα που κατασκεύασαν οι ΗΠΑ στα ανοικτά των ακτών της Γάζας, απ’ όπου και θα μεταφερθεί, κατόπιν, στο παλαιστινιακό έδαφος. Κυβερνήσεις και διεθνείς οργανισμοί προσπαθούν να βρουν εναλλακτικούς τρόπους παροχής βοήθειας στη Γάζα, μετά την επείγουσα προειδοποίηση του ΟΗΕ για επικείμενο λιμό εν μέσω της απότομης μείωσης των διεθνών χερσαίων παραδόσεων βοήθειας, οι οποίοι ελέγχονται αυστηρά από το Ισραήλ.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, η ισπανική ΜΚΟ Open Arms, σε συνεργασία με την αμερικανική ΜΚΟ World Central Kitchen, ήταν εκείνες που τον περασμένο Μάρτιο ναύλωσαν το πρώτο πλοίο ανθρωπιστικής βοήθειας που ταξίδεψε από την Κύπρο στη Γάζα. Εντούτοις, όπως τονίζει η διεθνής κοινότητα, ο θαλάσσιος αυτός διάδρομος, καθώς και οι αεροπορικές ρίψεις βοήθειας στη Γάζα, δεν μπορούν με τίποτα να υποκαταστήσουν την ανθρωπιστική βοήθεια μέσω ξηράς.

*φωτό αρχείου

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This