Eυρωπαϊκές χώρες θα αναγνωρίσουν το Παλαιστινιακό Κράτος στις 21 Μαΐου

Η Ισπανία και η Ιρλανδία μαζί με την Σλοβενία και την Μάλτα

Must Read

Στην αναγνώριση του Παλαιστινιακού Κράτους προχωρούν χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπως αποκάλυψε ο Ύπατος Εκπρόσωπος για την Εξωτερική Πολιτική, Ζοζέπ Μπορέλ. Η δήλωσή του έγινε λίγο πριν από την ψηφοφορία για την αναγνώριση των Παλαιστινίων ως πλήρη μέλη των Ηνωμένων Εθνών.

Xώρες μέλη της ΕΕ αναμένεται να ανακοινώσουν την αναγνώριση στις 21 Μαΐου. Από το 1988, 139 από τα 193 μέλη του ΟΗΕ έχουν αναγνωρίσει την κρατική υπόσταση της Παλαιστίνης.

Ο πρωθυπουργός της Ισπανίας, Πέδρο Σάντσεθ, ανέφερε τον περασμένο Μάρτιο πως η Ισπανία και η Ιρλανδία μαζί με την Σλοβενία και την Μάλτα συμφώνησαν να κάνουν τα πρώτα βήματα προς την αναγνώριση ενός παλαιστινιακού κράτους δίπλα στο Ισραήλ. Όπως εξήγησε, η λύση δύο κρατών είναι απαραίτητη για την επίτευξη μόνιμης ειρήνης στην Μέση Ανατολή.

Η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ αναμένεται να υποστηρίξει την προσπάθεια των Παλαιστινίων να καταστούν μέλη αναγνωρίζοντας ότι πληρούν όλα τα κριτήρια και στέλνοντας την αίτηση στο Συμβούλιο Ασφαλείας για να «επανεξετάσει ευνοϊκά το ζήτημα».

Το Ισραήλ υποστηρίζει ότι η αναγνώριση του Παλαιστινιακού Κράτους θα αποτελέσει «επιβράβευση της τρομοκρατίας» και θα περιορίσει τις πιθανότητες ειρηνευτικής λύσης μέσω διαπραγματεύσεων για τον πόλεμο στην Λωρίδα της Γάζας.




 

Δείτε επίσης:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This