Οι Ισραηλινοί σφυροκοπούν τη Ράφα – 110.000 Παλαιστίνιοι την έχουν εγκαταλείψει

Περίπου 30.000 άνθρωποι εγκαταλείπουν καθημερινά την πόλη

Must Read

Το βλέμμα της ανθρωπότητας είναι τώρα στραμμένο στη Ράφα, εναντίον της οποίας βρίσκεται σε εξέλιξη από το Ισραήλ χερσαία επιχείρηση. Περί τους 110.000 Παλαιστινίους έχουν εγκαταλείψει την πόλη της Ράφα και έχουν κινηθεί προς ζώνες στον παλαιστινιακό θύλακα που θεωρούνται λιγότερο επικίνδυνες.




 

«Περίπου 30.000 άνθρωποι εγκαταλείπουν καθημερινά την πόλη», δήλωσε ο υπεύθυνος του Γραφείου Ανθρωπιστικών Υποθέσεων του ΟΗΕ (OCHA) για την Γάζα Γεώργιος Πετρόπουλος διευκρινίζοντας ότι «οι περισσότεροι άνθρωποι έχει χρειασθεί να μετακινηθούν 5 ή 6 φορές» από την έναρξη του πολέμου ανάμεσα στο Ισραήλ και την Χαμάς.




 

Το κλείσιμο του περάσματος της Ράφα με την Αίγυπτο επηρεάζει τις προμήθειες σε καύσιμα και την μεταφορά ανθρωπιστικής βοήθειας, προειδοποιούν οι υπηρεσίες αρωγής του ΟΗΕ, ενώ τα νοσοκομεία θα σταματήσουν την λειτουργία τους εάν δεν υπάρξει τροφοδοσία σε καύσιμα.

Η Unicef προειδοποιεί ότι ελλείψει καυσίμων θα σταματήσουν οι ανθρωπιστικές επιχειρήσεις στον παλαιστινιακό θύλακα και τα αποθέματα τροφίμων θα εξαντληθούν και στον νότιο τομέα του θύλακα. «Πρέπει να προληφθούν οι θάνατοι των παιδιών», αναφέρει στην ανακοίνωσή της η Unicef.

Το Ισραήλ «αδειάζει» τον Μπάιντεν

Την ίδια ώρα ξεκάθαρο μήνυμα προς τον Τζο Μπάιντεν, ο οποίος ανέστειλε ορισμένες παραδόσεις όπλων στο Ισραήλ, ο Νετανιάχου δημοσίευσε ένα βίντεο από μια ομιλία που έκανε την περασμένη Κυριακή (05/05), στην οποία τονίζει πως: «Καμία πίεση δεν θα εμποδίσει το Ισραήλ να αμυνθεί» και να επιτύχει τους πολεμικούς του στόχους.

 

«Δεσμεύομαι εδώ σήμερα από την Ιερουσαλήμ ότι: Εάν το Ισραήλ αναγκαστεί να μείνει μόνο του, το Ισραήλ θα σταθεί και στα «πόδια» του μόνο του. Αλλά ξέρουμε ότι δεν είμαστε μόνοι γιατί αμέτρητοι άνθρωποι σε όλο τον κόσμο υποστηρίζουν τον δίκαιο σκοπό μας» συνέχισε ο Νετανιάχου.

Ισπανία και Ιρλανδία αναγνωρίζουν το παλαιστινιακό κράτος

Η Ισπανία, η Ιρλανδία και άλλες χώρες μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης σχεδιάζουν να αναγνωρίσουν παλαιστινιακό κράτος στις 21 Μαΐου, ενημέρωσε ο ύπατος εκπρόσωπος για την εξωτερική πολιτική της ΕΕ, Ζοζέπ Μπορέλ.




 

Ο Ισπανός πρωθυπουργός Πέδρο Σάντσεθ δήλωσε τον Μάρτιο πως η Ισπανία και η Ιρλανδία, μαζί με τη Σλοβενία και τη Μάλτα, συμφώνησαν να κάνουν τα πρώτα βήματα προς την αναγνώριση ενός παλαιστινιακού κράτους δίπλα στο Ισραήλ, θεωρώντας πως μια λύση δύο κρατών είναι απαραίτητη για την επίτευξη μόνιμης ειρήνης.

Το Ισραήλ έχει πει ότι τα σχέδια για αναγνώριση παλαιστινιακού κράτους αποτελούν «επιβράβευση της τρομοκρατίας» που θα μειώσουν τις πιθανότητες μιας λύσης μέσω διαπραγματεύσεων στη σύγκρουση στη Γάζα.

Από το 1988, 139 από τις 193 χώρες μέλη του ΟΗΕ έχουν αναγνωρίσει την κρατική υπόσταση της Παλαιστίνης.

Διαβάστε ακόμα: Ο γνωστός αρθρογράφος Gideon Levy δηλώνει: «Στο Ισραήλ έχουν χάσει την συνείδησή τους»

*ΦΩΤΟ ΑΠΟ ΑΡΧΕΙΟ

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This