N. Χριστοδουλίδης για Κυπριακό: Δεν διαπραγματευόμαστε δύο κράτη ή κυριαρχική ισότητα

«Θέλουμε ένα κράτος ευρωπαϊκό. Ένα κανονικό κράτος. Τίποτα λιγότερο, τίποτα περισσότερο»

Must Read

Εν αναμονή της νέας του συνάντησης στην Κύπρο με την προσωπική απεσταλμένη του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών για το Κυπριακό, Μαρία Άνχελα Ολγκίν Κουεγιάρ, ο Νίκος Χριστοδουλίδης σε σημερινές δηλώσεις του ξεκαθάρισε πως «λύση δύο κρατών, με την ασαφή ορολογία της κυριαρχικής ισότητας, ουδέποτε θα τύχει διαπραγμάτευσης από εμάς».

Υπογραμμίζοντας πως η ελληνοκυπριακή πλευρά δεν έχει «κανένα κρυφό σχέδιο Β’», ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας τόνισε πως «το μοναδικό σχέδιο που έχουμε είναι αυτό που έχουμε υποσχεθεί στον κυπριακό λαό, δηλαδή την αναζήτηση λύσης υπό την αιγίδα των Ηνωμένων Εθνών, στη βάση του διαπραγματευτικού κεκτημένου, των ψηφισμάτων του Συμβουλίου Ασφαλείας, με θεμέλιό μας τις ευρωπαϊκές αρχές και αξίες».

Τα περί λύσης δύο κρατών ή κυριαρχικής ισότητας «δεν είναι το όραμα μας για τον λαό μας», ξεκαθάρισε ο Ν. Χριστοδουλίδης και πρόσθεσε: «Θέλουμε μια λύση ευρωπαϊκή, λειτουργική, βιώσιμη. Θέλουμε ένα κράτος ευρωπαϊκό. Ένα κανονικό κράτος, όπως ο ίδιος ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ το χαρακτήρισε. Τίποτα λιγότερο, τίποτα περισσότερο».

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Προεδρίας, η νέα συνάντηση Χριστοδουλίδη – Κουεγιάρ θα λάβει χώρα αύριο, Δευτέρα 13/5, στις 10.30 στο Προεδρικό Μέγαρο. Σημειώνεται πως ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας συναντήθηκε με την προσωπική απεσταλμένη του ΓΓ του ΟΗΕ για το Κυπριακό και την περασμένη Τετάρτη, με τον κυβερνητικό Εκπρόσωπο, κ. Λετυμπιώτη, να δηλώωει σχετικά πως αυτή ήταν η πρώτη συνάντηση μετά και τα συμπεράσματα του τελευταίου Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, «όπου η Κυπριακή Δημοκρατία μαζί με την Ε.Ε. στείλαμε ένα σαφές, θετικό μήνυμα προς την Τουρκία για τη διασύνδεση των ευρωτουρκικών με την πρόοδο στο Κυπριακό».

Σύμφωνα με τον κ. Λετυμπιώτη, η κα Κουεγιάρ ενημέρωσε τον Νίκο Χριστοδουλίδη «για τις πολύ σημαντικές επαφές που είχε το τελευταίο διάστημα, επαφές που χαιρετίζουμε, επαφές που θεωρούμε ότι συμβάλλουν στο να υπάρξει αυτή σφαιρική εικόνα που χρειάζεται για να μπορέσουν να εξεταστούν τα επόμενα βήματα, ώστε να επιτευχθεί ο στόχος που είναι η επανέναρξη των διαπραγματεύσεων από το σημείο που έχουν διακοπεί», τονίζοντας πως είναι ευθύνη των δύο ηγετών να ακούσουν την επιθυμία της κοινωνίας των πολιτών για πρόοδο.

  • Δείτε σχετικό ρεπορτάζ:




Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

spot_img

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This