Μήνυση κατά της Ούρσουλα Φον ντερ Λάιεν – «Υπεύθυνη για εγκλήματα πολέμου και κατά της ανθρωπότητας»

Must Read

Μήνυσε σε βάρος της προέδρου της Κομισιόν κατέθεσε το Διεθνές Ινστιτούτο Ερευνών για την Ειρήνη της Γενεύης, κατηγορώντας την ως ποινικά υπεύθυνη και υπόλογη για τα εγκλήματα πολέμου και τα εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας που έχουν διαπραχθεί από το Ισραήλ στη Γάζα.

 

Στη μήνυση, που υποστηρίζεται από πολλές ομάδες ανθρωπίνων δικαιωμάτων και διακεκριμένους ακαδημαϊκούς και εμπειρογνώμονες του διεθνούς δικαίου, επισημαίνεται πως η Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν έχει καταστεί συνένοχη, βάσει του Καταστατικού της Ρώμης (άρθρο 25 παράγραφος 3 σημείο γ) για μια σειρά πράξεων και παραλείψεων για τα εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας και τη γενοκτονία που διαπράττουν οι ισραηλινές δυνάμεις στον παλαιστινιακό θύλακα.

Η Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν, η οποία έχει ασυλία ενώπιον του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου, έχει γίνει συνένοχος με την επίσημη ιδιότητά της ως πρόεδρος της Κομισιόν, για στρατιωτική, οικονομική και χρηματοδοτική, διπλωματική και πολιτική υποστήριξη.

Όπως επισημαίνεται η Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν, αν και είχε γνώση όσων συντελούνται στη Γάζα και του γεγονότος πως αυτά συνιστούν παραβιάσεις του διεθνούς δικαίου, δεν έκανε τίποτα για να προσπαθήσει να τα εμποδίσει, παρότι είχε τη δυνατότητα, όπως προκύπτει και από τις ενέργειές της στον πόλεμο της Ουκρανίας.

Με την προσφυγή καλείται ο Εισαγγελέας του ΔΠΔ να κινήσει έρευνες βάσει των πληροφοριών που παρέχονται κατά της Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν. Υπενθυμίζεται πως ο ανώτατος εισαγγελέας, πριν από μερικές ημέρες, κατέθεσε αίτημα για έκδοση εντάλματος σύλληψης σε βάρος του πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου και του υπουργού Άμυνας του Ισραήλ Γιόαβ Γκάλαντ για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας και εγκλήματα πολέμου.

«Υπάρχουν βάσιμοι λόγοι να πιστεύουμε ότι η άνευ όρων υποστήριξη της ντερ Λάιεν στο Ισραήλ (στρατιωτική, οικονομική, διπλωματική και πολιτική) επέτρεψε να διαπράξει εγκλήματα πολέμου και συνεχιζόμενη γενοκτονία στη Γάζα», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Ο πρώην ανεξάρτητος εμπειρογνώμονας στα Ηνωμένα Έθνη, Άλφρεντ Ντε Ζάιας, δημοσίευσε μια δήλωση σχετικά με την πρωτοβουλία που ηγείται στο πλαίσιο του Διεθνούς Ινστιτούτου Ερευνών για την Ειρήνη της Γενεύης (GIPRI) κατά της προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, στην οποία επισημαίνεται:

«η Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν, με την ιδιότητά της ως Προέδρου της Επιτροπής, είχε αποτελεσματικό ρόλο στην πρόσβαση στη στρατιωτική υποστήριξη που παρείχε η Ευρωπαϊκή Ένωση στον ισραηλινό στρατό. Δεν επέβαλε οικονομικές και στρατιωτικές κυρώσεις στο Ισραήλ και έκανε πολλές δηλώσεις που περιλάμβαναν πληροφορίες για την παροχή διπλωματικής υποστήριξης στο Ισραήλ».

Διαβάστε ακόμα: Ο Κασσελάκης παίζει με τη φωτιά!

*ΦΩΤΟ ΑΠΟ ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

  1. Εκτός από αυτό το κατηγορητήριο, η Ούρσουλα είναι ένοχη για εγκλήματα κατά των λαών της ΕΕ για τους μαζικούς εμβολιασμούς, για τα δις ευρώ που πήγαν στην διεφθαρμένη Ουκρανία αντί να δοθούν στους φτωχούς πολίτες της ΕΕ και σε ουσιαστικές επενδύσεις ανάπτυξης εντός ΕΕ έναντι του σκληρού διεθνούς εμπορικού ανταγωνισμού, για την συστηματική καταστροφή του πρωτογενούς τομέα και της παραδοσιακής γεωργίας που είναι η βάση επιβίωσης και αυτάρκειας και για άλλα πολλά σημαντικά με λομπίστες που προωθούν τεράστια συμφέροντα. Σίγουρα οι μίζες που βούτηξε εις υγείαν των κορόιδων υπηκόων είναι τεράστιες. Ποιός θα της επιβάλλει ισόβια κάθειρξη και θα κατασχέσει όλα τα παρανόμως αποκτηθέντα περιουσιακά της στοιχεία ;;;

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This