Έτοιμη για εκεχειρία η Χαμάς αν το Ισραήλ σταματήσει τον πόλεμο

Ξεκαθάρισε πως δεν πρόκειται να συμμετάσχει σε νέο γύρο συζητήσεων όσο συνεχίζονται οι επιθέσεις του Ισραήλ

Must Read

Με ανακοίνωσή της η Χαμάς ενημέρωσε τους μεσολαβητές των συνομιλιών για την κατάπαυση του πυρός στη Γάζα ότι είναι έτοιμη να καταλήξει σε μια πλήρη συμφωνία εκεχειρίας με το Ισραήλ, μόνο εάν σταματήσει τον πόλεμο και τις επιθέσεις ο ισραηλινός στρατός.

Μάλιστα αναφέρει ότι προτίθεται να συμπεριληφθεί στη συμφωνία ανταλλαγή ομήρων – κρατουμένων, μόνο αν το Ισραήλ σταματήσει την επιθετικότητά του εναντίον αμάχων στη Γάζα.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της παλαιστινιακής οργάνωσης: «Σήμερα ενημερώσαμε τους διαμεσολαβητές για την ξεκάθαρη θέση μας ότι αν η κατοχή σταματήσει τον πόλεμο και την επιθετικότητά της εναντίον του λαού μας στη Γάζα, είμαστε έτοιμοι να καταλήξουμε σε μια πλήρη συμφωνία που θα περιλαμβάνει μια συνολική συμφωνία ανταλλαγής.

Η Χαμάς επέδειξε θετική στάση στις προσπάθειες των μεσολαβητών σε όλους τους προηγούμενους γύρους έμμεσων διαπραγματεύσεων, με αποκορύφωμα την ανακοίνωση έγκρισης της πρότασης στις 6 Μαΐου».

Και συνεχίζει: «Ωστόσο οι κατοχικές δυνάμεις χρησιμοποίησαν αυτές τις διαπραγματεύσεις ως κάλυμμα για να συνεχίσουν την επιθετικότητα και τις σφαγές εναντίον του παλαιστινιακού λαού. Ανταποκρίθηκε στη θετική μας στάση εισβάλλοντας στην πόλη της Ράφα και καταλαμβάνοντας το συνοριακό πέρασμα, και παρουσίασε όρους που οδήγησαν στην παρεμπόδιση των προσπαθειών των μεσολαβητών.

Το κίνημα της Χαμάς και οι παλαιστινιακές φατρίες δεν θα δεχτούν να είναι μέρος αυτής της πολιτικής συνέχισης των διαπραγματεύσεων εν μέσω επιθετικότητας, δολοφονίας, πολιορκίας, πείνας και γενοκτονίας κατά του λαού μας».

Ξεκαθαρίζοντας πως δεν πρόκειται να συμμετάσχει σε νέο γύρο συζητήσεων όσο συνεχίζονται οι επιθέσεις του Ισραήλ.

 

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This