Μετά τις ΗΠΑ, η Γερμανία λέει πως η Ουκρανία είναι σε θέση να χρησιμοποιήσει δυτικά όπλα κατά της Ρωσίας

Must Read

«Πράσινο φως» από τη Γερμανία στο Κίεβο που επιτρέπει να χτυπήσει με τα όπλα του το εσωτερικό της Μόσχας και γίνεται η δεύτερη χώρα, μετά τις ΗΠΑ. Σε νέα καμπή φαίνεται πως μπαίνει η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία.




 

Υπενθυμίζεται πως ο αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν, έδωσε επίσης πράσινο φως ώστε οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις να πλήττουν, υπό προϋποθέσεις, στόχους στο ρωσικό έδαφος, όπως δήλωσαν την Πέμπτη αξιωματούχοι των ΗΠΑ υπό τον όρο να μην κατονομαστούν σε διάφορα μέσα ενημέρωσης.

Εκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης δήλωσε την Παρασκευή ότι το Βερολίνο θα ακολουθήσει τις ΗΠΑ επιτρέποντας στην Ουκρανία να χρησιμοποιήσει τα όπλα της, για να στοχεύσει νόμιμους στρατιωτικούς στόχους εντός της Ρωσίας.

 

Το Βερολίνο δεν ήθελε να επιτρέψει τη χρήση των όπλων του για την προσβολή στόχων στη Ρωσία, επικαλούμενο φόβους για κλιμάκωση του πολέμου. Τώρα, ωστόσο, η Γερμανία υπογραμμίζει ότι «το Κίεβο μπορεί να πλήξει νόμιμους στρατιωτικούς στόχους εντός της Ρωσίας, όπως ορίζουν τουλάχιστον οι διεθνείς υποχρεώσεις».

Politico: «Ο Μπάιντεν έδωσε κρυφά άδεια στην Ουκρανία να χτυπήσει τη Ρωσία»

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν έδωσε κρυφά άδεια στην Ουκρανία να χρησιμοποιήσει αμερικανικά οπλικά συστήματα σε επιθέσεις εναντίον ρωσικών παραμεθόριων περιοχών, αποκλειστικά όμως κοντά στην περιφέρεια του Χαρκόβου, σύμφωνα με δημοσίευμα του Politico που επικαλείται αμερικανό αξιωματούχο και δύο καλά πληροφορημένες πηγές που δεν κατονομάζει.

«Ο πρόεδρος ζήτησε πρόσφατα από το επιτελείο του να διασφαλίσει ότι η Ουκρανία είναι σε θέση να χρησιμοποιήσει αμερικανικά οπλικά συστήματα για σκοπούς αντεπίθεσης»… Ώστε οι ουκρανικές δυνάμεις «να μπορούν να ανταποδώσουν τα πλήγματα στις ρωσικές δυνάμεις που τους επιτίθενται ή ετοιμάζονται να τους επιτεθούν», ανέφερε στο Politico ο αμερικανός αξιωματούχος, υποστηρίζοντας ότι «δεν έχει αλλάξει» η στάση της Ουάσινγκτον σε ό,τι αφορά την άδεια για πλήγματα εντός της ρωσικής επικράτειας.

 

Το δημοσίευμα του Politico δεν διευκρινίζει πότε ο πρόεδρος των ΗΠΑ έδωσε άδεια στην Ουκρανία να χρησιμοποιήσει αμερικανικά οπλικά συστήματα για να εξαπολύσει επιθέσεις εναντίον ρωσικού εδάφους.

Διαβάστε ακόμα: Τύμπανα πολέμου από τον Μεντβέντεφ: «Δεν μπλοφάρουμε για τα πυρηνικά» 

*ΦΩΤΟ ΑΠΟ ΑΡΧΕΙΟ

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This