Ο Ερντογάν απειλεί τις ΗΠΑ κι ο Χαφτάρ τον Ερντογάν

Must Read

Με αντίμετρα απείλησε τις ΗΠΑ ο Ερντογάν, όντας εξοργισμένος μετά τις εξαγγελίες τους για επικείμενες κυρώσεις στον αγωγό Turk Stream, που ήρθαν να προστεθούν στην αποπομπή της Τουρκίας από το πρόγραμμα των μαχητικών αεροσκαφών F-35 αλλά και στην απόφαση για άρση του εμπάργκο πώλησης αμερικάνικων όπλων στην Κύπρο.

Από την Κουάλα Λουμπούρ όπου βρίσκεται ο Ερντογάν διατράνωσε: «Οι ΗΠΑ λένε ότι θα επιβάλουν κυρώσεις για τον Turk Stream. Αυτό συνιστά παραβίαση των δικαιωμάτων μας. Θα απαντήσουμε με αντίμετρα!», ενώ νωρίτερα είχε επαναλάβει: «Δεν βαριούνται να λένε ότι θα μας επιβάλλουν κυρώσεις; Δεν θα καθίσουμε με σταυρωμένα τα χέρια. Το λέω συνεχώς: «Εμείς δεν είμαστε νομαδικό κράτος».

Απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων, ο Ερντογάν αναφέρθηκε για πρώτη φορά στο ρόλο της Ρωσίας στη Λιβύη. Είπε ότι «παρότι δεν φαίνεται επίσημα, υπάρχει μια εταιρεία μισθοφόρων που πιθανότατα έχει δημιουργηθεί από τη Μόσχα». Μάλιστα, συμπλήρωσε ότι τέτοιου είδους εταιρείες μισθοφόρων έχουν και οι ΗΠΑ και έφερε ως παράδειγμα εταιρείες μισθοφόρων που έχουν δημιουργηθεί από βετεράνους που πολέμησαν στο Αφγανιστάν.

Δείτε επίσης: Οι ΗΠΑ στέλνουν αυστηρό μήνυμα στην Τουρκία για ενδεχόμενη αποστολή στρατευμάτων στη Λιβύη

Ταυτόχρονα, το πρακτορείο ειδήσεων Interfax, επικαλούμενο πηγές από το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών, έγραψε πως η Ρωσία ανακοίνωσε ότι της προκαλεί μεγάλη ανησυχία μια ενδεχόμενη αποστολή στρατευμάτων από την Τουρκία στη Λιβύη και σημείωσε ότι η συμφωνία ασφαλείας που συνήφθη μεταξύ των δύο χωρών εγείρει πολλά ερωτήματα.

Τελεσίγραφο 72 ωρών Χαφτάρ στις τουρκικές δυνάμεις

Από την άλλη, βέβαια, οι δυνάμεις του Στρατάρχη Χαφτάρ στη Λιβύη έδωσαν σήμερα το πρωί τελεσίγραφο 72 ωρών στις φιλοτουρκικές παραστρατιωτικές δυνάμεις της Μισράτα για να εγκαταλείψουν την Τρίπολη και τη Σύρτη, απειλώντας μάλιστα ότι θα συνεχίσουν τους βομβαρδισμούς αν δεν το πράξουν! Σύμφωνα με το sigmalive, μάλιστα, τις προηγούμενες ώρες μάλιστα υπήρξαν προειδοποιητικά χτυπήματα, αφού μαχητικά αεροσκάφη πραγματοποίησαν αεροπορικές επιδρομές σε στρατιωτικές τοποθεσίες στη δυτική πόλη της Μισράτα, σύμφωνα με τον Εκπρόσωπο της Κυβέρνησης Εθνικής Συμφωνίας (GNA) Mustafa al-Majai.

Εν τω μεταξύ, τις ερχόμενες βδομάδες ο Χαφτάρ αναμένεται να βρεθεί στη Ρώμη για συνομιλίες, σύμφωνα με τον Ιταλό Υπουργό Εξωτερικών και Διεθνούς Συνεργασίας, Λουίτζι Ντι Μάιο.

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This