H 34χρονη Φινλανδή πρωθυπουργός έφερε την… επανάσταση με 6ωρη εργασία τέσσερις ημέρες την εβδομάδα!

Must Read

Ακόμα μία καινοτομία είναι έτοιμη να θεσπίσει στη χώρα της η 34χρονη πρωθυπουργός της Φινλανδίας, Σάνα Μαρίν.

Η νεαρή πρωθυπουργός που έχει φέρει αρκετές αλλαγές μετά την ανάδειξή της στην εξουσία, αυτή τη φορά βρίσκεται πολύ κοντά στην οριστικοποίηση εξάωρης εργασίας τέσσερις ημέρες την εβδομάδα για τους Φινλανδούς πολίτες.

Σκοπός τις είναι οι ώρες εργασίες να μειωθούν και ταυτόχρονα να γίνουν πιο δημιουργικές, αφήνοντας περισσότερο ελεύθερο χρόνο για τους πολίτες.

Δείτε επίσης: Το Βασίλειο των Τόνγκα, πρώτο από όλους, ευχήθηκε «καλή χρονιά»! (video)

«Το οκτάωρο δεν είναι η υπέρτατη αλήθεια. Πιστεύω πως οι άνθρωποι μπορούν να εργάζονται λιγότερο προκειμένου να του προσφέρεται η δυνατότητα να έχουν περισσότερο χρόνο τους με τους αγαπημένους τους ή, τέλος πάντων, να κάνουν ό,τι επιθυμούν. Το εξάωρο είναι το επόμενο βήμα στα εργασιακά», δήλωσε η Σάνα Μαρίν.

Να θυμίσουμε ότι το πλάνο της Μαρίν κινείται στα ίχνη του Γκέτεμποργκ της Σουηδίας, όπου από το 2015 έχει καθιερωθεί η εξάωρη εργασία για τους μεγαλύτερους ηλικιακά, αλλά και στα νοσοκομεία, χωρίς, βέβαια, αυτό να έχει επιπτώσεις στις απολαβές των υπαλλήλων.

Η αλλαγή όχι μόνο διατήρησε τα κόστη σταθερά αλλά και έγιναν περισσότερες προσλήψεις, κάτι που αύξησε τα φορολογικά έσοδα και τις ασφαλιστικές εισφορές συνολικά.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This