ΑΡΧΙΚΗΚΟΣΜΟΣΑνασύρθηκαν έξι σοροί ομήρων από τη Γάζα από τον ισραηλινό στρατό

Ανασύρθηκαν έξι σοροί ομήρων από τη Γάζα από τον ισραηλινό στρατό

Σε επιχείρηση του ισραηλινού στρατού χθες το βράδυ (19/08) σε διάφορες περιοχές του παλαιστινιακού θύλακα, εντοπίστηκαν και ανακτήθηκαν οι σοροί ακόμη έξι ομήρων.

https://exchange.glomex.com/video/v-d3kjixmphav5?integrationId=40599w17mbz7o7uw

 

Πρόκειται για τις σορούς των Άλεξ Ντάνσιγκ, Χαΐμ Πέρι, Γιαγκέβ Μπούχσταμπ, Γιοράμ Μέτζερ, Ναντάβ Πόπλγουελ, τον θάνατο των οποίων είχε ήδη ανακοινώσει τους τελευταίους μήνες, όπως και για τη σορό του Αβραάμ Μούντερ.

Το κιμπούτς Νιρ Οζ, στο οποίο είχαν επιτεθεί μαχητές του παλαιστινιακού ισλαμιστικού κινήματος Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου, είχε ανακοινώσει νωρίτερα σήμερα τον θάνατο του Μούντερ, ενός 79χρονου κατοίκου του που είχε απαχθεί και κρατούνταν όμηρος στη Γάζα, έπειτα από πάνω από 10 μήνες πολέμου στον παλαιστινιακό θύλακα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

«Το κιμπούτς Νιρ Οζ ανακοινώνει με μεγάλη λύπη του τον φόνο του Αβραάμ Μούντερ, 79 ετών, ενώ τελούσε σε ομηρεία έπειτα από μήνες σωματικών και ψυχικών βασανιστηρίων», αναφέρεται στην ανακοίνωση που εξέδωσε η κοινότητα αυτή.

Μια πρώην όμηρος είχε δηλώσει στο AFP ότι οι έξι άνδρες κρατούνταν μαζί σε σήραγγα μετά την απαγωγή τους από τη Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου.

Διαβάστε ακόμα:

*ΦΩΤΟ ΑΠΟ ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το newsbreak.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Διαβάστε ακόμα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥ
ΕΓΚΥΡΑ ΚΑΙ
ΕΓΚΑΙΡΑ
Εγγράψου στα κανάλια
ενημέρωσης του Newsbreak
Εγγραφή

Διαβάστε επίσης