Τρίτη 22/6/2021

Ισλαμικός μεσαίωνας στην Τουρκία: Ο βιαστής θα «τη γλιτώνει» αν παντρευτεί το (ανήλικο) θύμα!

Τουρκία, μια χώρα με δυο πρόσωπα. Ένα ευρωπαϊκό, αυτό που θέλει να δείχνει προς τα έξω και το οποίο προβάλλει μέσα από τις διάσημες τηλεοπτικές σειρές της και ένα άλλο αποκρουστικό και βαθιά Ισλαμικό το οποίο είναι τελικά και το αληθινό πρόσωπο της Τουρκικής ενδοχώρας.

Nόμος από τα βάθη του Ισλαμικού μεσαίωνα πρόκειται να έρθει προς ψήφιση στα τέλη Ιανουαρίου.

Ο νόμος θα επιτρέπει στον βιαστή μιας γυναίκας κάτω των 18 ετών να γλιτώσει την φυλακή αν παντρευτεί το θύμα του! Ο νόμος έχει προκαλέσει την οργή οργανώσεων για τα δικαιώματα της γυναίκας παντού στον κόσμο.

Να σημειωθεί ότι ένας παρόμοιος νόμος είχε εισαχθεί το 2016. Εκείνος ο νόμος επέτρεπε στον βιαστή να την γλυτώσει με την προϋπόθεση ότι δεν είχε κάνει «εμφανή χρήση βίας». Ωστόσο ο νόμος αποσύρθηκε αφού προκάλεσε παγκόσμια κατακραυγή.

Να προσθέσουμε εμείς ότι στην Τουρκία σύμφωνα με έρευνες ανθεί ακόμα ο γάμος μεταξύ ανήλικων κοριτσιών και ενήλικων ανδρών, κάτι το οποίο θεωρείται κανονικό σύμφωνα με τον Ισλαμικό νόμο.

Δείτε είπε: Λευκή σημαία Τσαβούσογλου για Λιβύη: «Όσο τηρείται η εκεχειρία, δεν θα στέλνουμε στρατό»

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ