Οι πρώτες ευρωπαϊκές «τζίφρες» για το Brexit είναι γεγονός

Must Read

Τις πρώτες υπογραφές για την επικύρωση του Brexit έβαλαν οι Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν και Σαρλ Μισέλ και πλέον η σκυτάλη περνά στο Ευρωπαϊκός Κοινοβούλιο.

«Μαζί με τον Σαρλ Μισέλ υπογράψαμε τη συμφωνία για την αποχώρηση του Ηνωμένου Βασιλείου (από την ΕΕ) ανοίγοντας τον δρόμο για την υπογραφή της από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο» ανέφερε η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν σε ανάρτησή της στο Twitter.

Μετά τις υπογραφές αυτές, θα ακολουθήσει στις 29 Ιανουαρίου η υποβολή της συμφωνίας του Brexit προς έγκριση στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Στις 30 του μήνα θα ακολουθήσει η γραπτή έγκριση εκ μέρους των διπλωματών των χωρών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης και κατόπιν την Παρασκευή 31 Ιανουαρίου θα επισημοποιηθεί η αποχώρηση του Ηνωμένου Βασιλείου μετά από 47 χρόνια σταθερής παρουσίας.

«Αναπόφευκτα τα πράγματα θα αλλάξουν, όμως η φιλία μας θα παραμείνει. Ξεκινάμε ένα νέο κεφάλαιο ως εταίροι και σύμμαχοι», υπογράμμισε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ, με tweet στον επίσημο λογαριασμό του. Και πρόσθεσε, στα γαλλικά: «Προσβλέπω να γράψουμε αυτή τη νέα σελίδα μαζί».

Να σημειωθεί πως στην τελετή έδωσε το «παρών» ο διαπραγματευτής της ΕΕ για το Brexit Μισέλ Μπαρνιέ ενώ η Βασίλισσα Ελισάβετ έχει εγκρίνει ήδη το κείμενο, το οποίο και θα σταλεί πίσω στο Λονδίνο για να υπογραφεί από τον Μπόρις Τζόνσον.

Οι αντιδράσεις στη Βρετανία

Άξιο αναφοράς είναι πως ο ευρωβουλευτής των Εργατικών Ρίτσαρντ Κόρμπετ, ένας από τους τρεις που ψήφισαν κατά, κατήγγειλε «ένα Brexit το οποίο δεν αποτελεί πλέον βούληση του βρετανικού λαού» και εξήγησε ότι θα ψηφίσει κατά του κειμένου συμφωνίας στις 29 Ιανουαρίου.

Από την πλευρά της, η βουλή των Λόρδων υπερψήφισε την Τετάρτη το νομοσχέδιο για τη συμφωνία αποχώρησης από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Δείτε επίσης: Έκρηξη σε εργοστάσιο στο Χιούστον (video)

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This