Δημιουργήθηκε τεστ-εξπρές, που ανιχνεύει τον κορωνοϊό μέσα σε 2 ώρες!

Must Read

Ένα τεστ-εξπρές, που επιτρέπει την ανίχνευση του νέου κορωνοϊού Covid-19 σε λιγότερες από δύο ώρες, ανέπτυξε η γαλλο-βρετανική εταιρεία βιοτεχνολογίας «Novacyt». Έως τώρα τα τεστ χρειάζονται από έξι ώρες έως μια μέρα.

Μετά την ανακοίνωση της εταιρείας οι μετοχές της παρουσίασαν άνοδο σχεδόν 400%, ενώ έχει ήδη λάβει παραγγελίες για 33.000 τεστ και αιτήματα για άλλα 32.000 από τουλάχιστον 30 χώρες!

Το τεστ της Novacyt, που θα παράγεται στη Βρετανία, δεν έχει εγκριθεί ακόμα, αλλά η εταιρεία ελπίζει να πάρει το «πράσινο φως» από την Ευρωπαϊκή Ένωση την επόμενη εβδομάδα, σύμφωνα με το πρακτορείο Ρόιτερς. Ταυτόχρονα, αναμένει έγκριση και για το  αντίστοιχο αίτημά της στην αρμόδια ρυθμιστική αρχή των ΗΠΑ, την Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA).

Το νέο τεστ εστιάζει σε μια μικρότερη αλληλουχία DNA από τα άλλα τεστ, προκειμένου να εντοπίσει τη γενετική «υπογραφή» του Covid-19. Σύμφωνα με τη Novacyt, αυτό είναι όχι μόνο το ταχύτερο, αλλά και το πιο φθηνό τεστ, καθώς μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε διάφορες πλατφόρμες διαγνωστικού εξοπλισμού, που κυκλοφορούν στην αγορά.

Δείτε επίσης: Αρνητικό το ύποπτο κρούσμα για κορωνοϊό στο «Αττικόν»

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This