Παρασκευή, 22 Ιανουαρίου 2021

Δημιουργήθηκε τεστ-εξπρές, που ανιχνεύει τον κορωνοϊό μέσα σε 2 ώρες!

Ένα τεστ-εξπρές, που επιτρέπει την ανίχνευση του νέου κορωνοϊού Covid-19 σε λιγότερες από δύο ώρες, ανέπτυξε η γαλλο-βρετανική εταιρεία βιοτεχνολογίας «Novacyt». Έως τώρα τα τεστ χρειάζονται από έξι ώρες έως μια μέρα.

Μετά την ανακοίνωση της εταιρείας οι μετοχές της παρουσίασαν άνοδο σχεδόν 400%, ενώ έχει ήδη λάβει παραγγελίες για 33.000 τεστ και αιτήματα για άλλα 32.000 από τουλάχιστον 30 χώρες!

Το τεστ της Novacyt, που θα παράγεται στη Βρετανία, δεν έχει εγκριθεί ακόμα, αλλά η εταιρεία ελπίζει να πάρει το «πράσινο φως» από την Ευρωπαϊκή Ένωση την επόμενη εβδομάδα, σύμφωνα με το πρακτορείο Ρόιτερς. Ταυτόχρονα, αναμένει έγκριση και για το  αντίστοιχο αίτημά της στην αρμόδια ρυθμιστική αρχή των ΗΠΑ, την Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA).

Το νέο τεστ εστιάζει σε μια μικρότερη αλληλουχία DNA από τα άλλα τεστ, προκειμένου να εντοπίσει τη γενετική «υπογραφή» του Covid-19. Σύμφωνα με τη Novacyt, αυτό είναι όχι μόνο το ταχύτερο, αλλά και το πιο φθηνό τεστ, καθώς μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε διάφορες πλατφόρμες διαγνωστικού εξοπλισμού, που κυκλοφορούν στην αγορά.

Δείτε επίσης: Αρνητικό το ύποπτο κρούσμα για κορωνοϊό στο «Αττικόν»

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ