Πιλότοι στις ΗΠΑ με AIDS μάχονται να επιστρέψουν στους αιθέρες

Must Read

Δικαστική μάχη προκειμένου να επιστρέψουν στο κάθισμα του πιλότου πολεμικών αεροσκαφών των ΗΠΑ δίνουν δύο νεαροί άνδρες, οι οποίοι απολύθηκαν από την αμερικανική πολεμική αεροπορία όταν βρέθηκαν θετικοί στον HIV.

Πρόκειται για την πρώτη δίκη του είδους στις ΗΠΑ, όπως επισήμαναν οι δικηγόροι τους, που ειδικεύονται στην προστασία των δικαιωμάτων ατόμων της κοινότητας ΛΟΑΤΚΙ που είναι οροθετικά.

Στα δικαστικά έγγραφα που κατέθεσε το δικηγορικό γραφείο Lambda Legal οι δύο πιλότοι αναφέρονται με τα ψευδώνυμα Ρίτσαρντ Ρο και Βίκτορ Βο, ενώ επισημαίνεται ότι διαγνώστηκαν με τον HIV το 2017, όταν υπηρετούσαν στην αμερικανική πολεμική αεροπορία.

Απόλυση από το Πεντάγωνο

Στη συνέχεια, το Πεντάγωνο τους απέλυσε, θεωρώντας ότι μπορεί να είναι επικίνδυνοι για τους συμπολεμιστές τους σε περίπτωση που τραυματιστούν και αιμορραγήσουν. Στη μήνυση οι δικηγόροι τους υποστηρίζουν ότι ο αμερικανικός στρατός δεν έλαβε υπόψη του τα νέα φάρμακα που κυκλοφόρησαν τα τελευταία χρόνια.

Με τις νέες θεραπείες, αναφέρεται, τα επίπεδα του ιού στο αίμα είναι τόσο χαμηλά, που ο HIV δεν μπορεί να εντοπιστεί κατά τις εξετάσεις και «είναι σχεδόν αδύνατον να μεταδοθεί με το αίμα».

Οι δύο άντρες, οι οποίοι έπειτα από θεραπεία με αντιρετροϊκά φάρμακα είναι υγιείς, κατέγραψαν πρόσφατα την πρώτη νίκη τους. Δικαστήριο έθεσε σε αναστολή την απόλυσή τους ώσπου να τελεσιδικήσει η μήνυσή τους εναντίον της πολεμικής αεροπορίας.

Δείτε επίσης: Δημιουργήθηκε τεστ-εξπρές, που ανιχνεύει τον κορωνοϊό μέσα σε 2 ώρες!

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This