Παρασκευή, 22 Ιανουαρίου 2021

Πιλότοι στις ΗΠΑ με AIDS μάχονται να επιστρέψουν στους αιθέρες

Δικαστική μάχη προκειμένου να επιστρέψουν στο κάθισμα του πιλότου πολεμικών αεροσκαφών των ΗΠΑ δίνουν δύο νεαροί άνδρες, οι οποίοι απολύθηκαν από την αμερικανική πολεμική αεροπορία όταν βρέθηκαν θετικοί στον HIV.

Πρόκειται για την πρώτη δίκη του είδους στις ΗΠΑ, όπως επισήμαναν οι δικηγόροι τους, που ειδικεύονται στην προστασία των δικαιωμάτων ατόμων της κοινότητας ΛΟΑΤΚΙ που είναι οροθετικά.

Στα δικαστικά έγγραφα που κατέθεσε το δικηγορικό γραφείο Lambda Legal οι δύο πιλότοι αναφέρονται με τα ψευδώνυμα Ρίτσαρντ Ρο και Βίκτορ Βο, ενώ επισημαίνεται ότι διαγνώστηκαν με τον HIV το 2017, όταν υπηρετούσαν στην αμερικανική πολεμική αεροπορία.

Απόλυση από το Πεντάγωνο

Στη συνέχεια, το Πεντάγωνο τους απέλυσε, θεωρώντας ότι μπορεί να είναι επικίνδυνοι για τους συμπολεμιστές τους σε περίπτωση που τραυματιστούν και αιμορραγήσουν. Στη μήνυση οι δικηγόροι τους υποστηρίζουν ότι ο αμερικανικός στρατός δεν έλαβε υπόψη του τα νέα φάρμακα που κυκλοφόρησαν τα τελευταία χρόνια.

Με τις νέες θεραπείες, αναφέρεται, τα επίπεδα του ιού στο αίμα είναι τόσο χαμηλά, που ο HIV δεν μπορεί να εντοπιστεί κατά τις εξετάσεις και «είναι σχεδόν αδύνατον να μεταδοθεί με το αίμα».

Οι δύο άντρες, οι οποίοι έπειτα από θεραπεία με αντιρετροϊκά φάρμακα είναι υγιείς, κατέγραψαν πρόσφατα την πρώτη νίκη τους. Δικαστήριο έθεσε σε αναστολή την απόλυσή τους ώσπου να τελεσιδικήσει η μήνυσή τους εναντίον της πολεμικής αεροπορίας.

Δείτε επίσης: Δημιουργήθηκε τεστ-εξπρές, που ανιχνεύει τον κορωνοϊό μέσα σε 2 ώρες!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ