Συναγερμός στην Κομισιόν για επιπτώσεις του κορωνοϊού στην οικονομία

Must Read

Αντιμέτωπη με την ολοένα αυξανόμενη απειλή του κορονοϊού βρίσκεται η παγκόσμια οικονομία. Στις χειμερινές οικονομικές προβλέψεις της Κομισιόν, που προετοίμασε η Γενική Διεύθυνση Οικονομικών και παρουσίασε στις Βρυξέλλες ο αρμόδιος επίτροπος Πάολο Τζεντιλόνι, αναφέρεται χαρακτηριστικά ότι «η επιδημία του κορονοϊού 2019-nCoV, με τις συνέπειες για τη δημόσια υγεία, την οικονομική δραστηριότητα και το εμπόριο, ιδίως στην Κίνα, είναι ένας νέος κίνδυνος».

Η βασική υπόθεση είναι ότι τα κρούσματα θα κορυφωθούν κατά το πρώτο τρίμηνο, με σχετικά περιορισμένες διαρροές παγκοσμίως. Ωστόσο, όσο περισσότερο διαρκεί τόσο μεγαλύτερη είναι η πιθανότητα να υπάρξουν επιπτώσεις στο οικονομικό κλίμα και στις παγκόσμιες συνθήκες χρηματοδότησης. Ο νέος κορονοϊός θα έχει σημαντικές συνέπειες στη ζήτηση πετρελαίου, η πρόβλεψη για αύξηση της οποίας φέτος αναθεωρήθηκε δραστικά προς τα κάτω, όπως προειδοποίησε η Διεθνής Υπηρεσία Ενέργειας (IEA).

Στο πλαίσιο αυτό, η IEA αναθεώρησε προς τα κάτω κατά 365.000 βαρέλια ημερησίως τις προσδοκίες της για αύξηση της ζήτησης αργού το 2020, η οποία αναμένεται πλέον να είναι 825.000 βαρέλια την ημέρα, στο χαμηλότερο σημείο από το 2011, και προβλέπει συρρίκνωση της ζήτησης κατά το πρώτο τρίμηνο, για πρώτη φορά εδώ και πάνω από μια δεκαετία. Η ζήτηση αναμένεται έτσι να μειωθεί κατά 435.000 βαρέλια ημερησίως κατά το πρώτο τρίμηνο.

Δείτε επίσης: Ελβετικό stop στο 5G μέχρι ν’ αποδειχθεί ασφαλές!

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This