ΑΡΧΙΚΗΚΟΣΜΟΣΟι τζιχαντιστές της Συρίας σχεδιάζουν ξεπούλημα και ιδιωτικοποίηση των πάντων

Οι τζιχαντιστές της Συρίας σχεδιάζουν ξεπούλημα και ιδιωτικοποίηση των πάντων

Κρατικά λιμάνια και εργοστάσια είναι «έτοιμα» για τους... επενδυτές

Η αυτοανακηρυγμένη κυβέρνηση των τζιχαντιστών που κατέλαβαν τη Συρία θέλει να ιδιωτικοποιήσει τα εναπομείναντα τμήματα της κρατικής οικονομίας της, ξεπουλώντας τα πάντα στους πρόθυμους «επενδυτές», αλλά για να το κάνει αυτό, ζητά την άρση των διεθνών κυρώσεων.

Κρατικά λιμάνια και εργοστάσια (ελαίων, βαμβακιού και επίπλων μεταξύ άλλων) είναι έτοιμα για ιδιωτικοποίηση «για να σταθεί η χώρα ξανά στα πόδια της», όπως σχολίασε ο Υπουργός Εξωτερικών Άσαντ αλ Σιμπάνι στους Financial Times, περιγράφοντας τις βασικές προτεραιότητες και τις μελλοντικές κατευθύνσεις της νέας «κυβέρνησης».

Η Συρία «θα διερευνήσει επίσης συνεργασίες δημόσιου και ιδιωτικού τομέα για να ενθαρρύνει τις επενδύσεις σε αεροδρόμια, σιδηροδρόμους και δρόμους», είπε ακόμα στους FT.

Αναφορικά με την άρση των κυρώσεων που θέλει  Συρία, ο αλ Σαϊμπάνι επεσήμανε ότι «εμποδίζουν την οικονομική ανάκαμψη της Συρίας και αποθαρρύνουν τις χώρες που έχουν δείξει σαφή ετοιμότητα να επενδύσουν».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ποιες να είναι άραγε αυτές οι χώρες…

Ακολουθήστε το newsbreak.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Διαβάστε ακόμα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥ
ΕΓΚΥΡΑ ΚΑΙ
ΕΓΚΑΙΡΑ
Εγγράψου στα κανάλια
ενημέρωσης του Newsbreak
Εγγραφή

Διαβάστε επίσης