Εφιαλτικές προβλέψεις για τον κορωνοϊό: 68.000.000 νεκροί και 2,3 τρισ. $ απώλειες για το παγκόσμιο ΑΕΠ!

Must Read

Ο κορωνοϊός μπορεί να σκοτώσει ακόμα και 15.000.000 ανθρώπους σε όλον τον κόσμο και μάλιστα βάσει του καλύτερου σεναρίου για την εξέλιξη της πανδημίας. Αυτό είναι το ανατριχιαστικό συμπέρασμα έρευνας του Australian National University, από την οποία προκύπτει επίσης ότι το παγκόσμιο ΑΕΠ μπορεί να συρρικνωθεί ακόμα και κατά 2,3 τρισεκατομμύρια δολάρια.

Δείτε επίσης: Ισλανδία, η χώρα των Βίκινγκς και των εκπλήξεων (video)

Στο πιο καταστροφικό σενάριο οι νεκροί εκτιμάται ότι μπορεί να φτάσουν ακόμα και τα 68.000.000 και οι οικονομίες μερικών χωρών να συρρικνωθούν σε σημείο καταστροφής.

Οι Warwick McKibbon και Roshen Fernando, οι δύο ερευνητές που έκαναν τη σχετική δημοσίευση, προειδοποίησαν ότι «ακόμα και μια συγκρατημένη πανδημία μπορεί να επιδράσει σημαντικά στην παγκόσμια οικονομία βραχυπρόθεσμα».

Τουλάχιστον 230.000 νεκροί στις ΗΠΑ

Στο καλό σενάριο οι ειδικοί αναμένουν 15.000.000 θανάτους στον πρώτο χρόνο, με την Ινδία και την Κίνα να χάνουν εκατομμύρια πολίτες τους, ενώ στις ΗΠΑ οι θάνατοι αναμένεται να ξεπεράσουν τους 230.000.

«Αυτές οι εκτιμήσεις θανάτων από τον Covid-19 μπορούν να συγκριθούν με την εποχική γρίπη στις ΗΠΑ, από την οποία πεθαίνουν κάθε χρόνο εκεί 55.000 άνθρωποι» εξηγούν οι ερευνητές. Για τη Νότια Κορέα και την Ιταλία, που έχουν τα περισσότερα κρούσματα τις τελευταίες εβδομάδες, η έρευνα κάνει λόγο για δεκάδες χιλιάδες θανάτους.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This