Πέμπτη 17/6/2021

Η ΕΕ «κράζει» τον Τραμπ, για την μονομερή απόφασή του να μην επιτρέπει την είσοδο των Ευρωπαίων στις ΗΠΑ

Αμεση ήταν η αντίδραση της Ευρωπαϊκής Ενωσης, η οποία αποδοκίμασε την απόφαση που έλαβε ο πρόεδρος Τραμπ «μονομερώς και χωρίς διαβούλευση» να αναστείλει την είσοδο Ευρωπαίων στις ΗΠΑ.

«Ο κορονοϊός είναι μια παγκόσμια κρίση που δεν περιορίζεται σε μια ήπειρο και η οποία απαιτεί συνεργασία μάλλον, παρά μονομερή δράση» υπογράμμισαν σε κοινή ανακοίνωσή τους η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν και ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ. «Η Ευρωπαϊκή Ενωση αποδοκιμάζει το γεγονός ότι η απόφαση των ΗΠΑ να επιβάλουν ταξιδιωτική απαγόρευση ελήφθη μονομερώς και χωρίς διαβούλευση» πρόσθεσαν, διαβεβαιώνοντας πως «η Ευρωπαϊκή Ενωση λαμβάνει ισχυρά μέτρα προκειμένου να περιορίσει την εξάπλωση του ιού».

Ο Σαρλ Μισέλ αντέδρασε στο twitter μετά την ανακοίνωση αυτή, υπογραμμίζοντας ότι πρέπει «να αποφύγουμε μια οικονομική αναταραχή. Η Ευρώπη λαμβάνει όλα τα απαραίτητα μέτρα προκειμένου να περιορίσει την εξάπλωση του Covid-19, να περιορίσει τον αριθμό των μολυσμένων ανθρώπων και να υποστηρίξει την έρευνα».

Δείτε επίσης: Με έργα υποδομής και φορολογικές μειώσεις ο Τζόνσον φέρνει την αλματώδη ανάπτυξη

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Φτωχός συγγενής