Με έργα υποδομής και φορολογικές μειώσεις ο Τζόνσον φέρνει την αλματώδη ανάπτυξη

Must Read

Την ώρα που ολόκληρος ο πλανήτης τρέμει στην ιδέα μιας νέας ύφεσης -όπως το 2008- εξαιτίας του κορωνοϊού και των επιπτώσεών του στην παγκόσμια οικονομία, οι Βρετανοί… ανοίγουν σαμπάνιες (στην κυριολεξία), αφού η κυβέρνηση του Μπόρις Τζόνσον ανακοίνωσε τον τερματισμό της δεκάχρονης λιτότητας!

Ο νέος υπουργός Οικονομικών Ρίσι Σούνακ ανακοίνωσε χθες ένα τεράστιο άνοιγμα στα οικονομικά, παρουσιάζοντας στη Βουλή των Κοινοτήτων τον προϋπολογισμό του οικονομικού έτους που αρχίζει τον Απρίλιο. Το νέο πρόγραμμα της κυβέρνησης Τζόνσον περιλαμβάνει έργα υποδομής, κυρίως στη βόρεια Αγγλία, μείωση των συνταξιοδοτικών εισφορών, ενίσχυση της επιστημονικής και τεχνολογικής έρευνας, γενναία χρηματοδότηση του εθνικού συστήματος υγείας και, φυσικά, επιπλέον κονδύλια για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού!

«Επενδύοντας στην πρωτοπόρα βρετανική έρευνα και τεχνολογία και σε έργα σύγχρονης υποδομής, βάζουμε τα θεμέλια για μια δεκαετία ανάπτυξης, για κάθε κάτοικο αυτής της χώρας», δήλωσε ο 39χρονος «τσάρος» της βρετανικής οικονομίας, ο οποίος ανέλαβε το υπουργείο Οικονομικών μόλις πριν από 28 ημέρες!

Έργα ύψους 600 δισ. λιρών

Ειδικότερα, ο κ. Σούνακ ανακοίνωσε, μεταξύ άλλων, ένα πρόγραμμα χρηματοδότησης έργων υποδομών ύψους 600 δισ. λιρών για την επόμενη πενταετία, στο οποίο περιλαμβάνονται έργα για το οδικό και το σιδηροδρομικό δίκτυο, έργα οικιστικά, καθώς και έργα για ταχύτερη ευρυζωνική σύνδεση σε ολόκληρη τη Μεγάλη Βρετανία. Ανακοίνωσε, επίσης, το «πάγωμα» των τελών καυσίμων και οινοπνευματωδών, ενώ θα συνεχίσουν να ανεβαίνουν οι φόροι στα τσιγάρα κατά 2% ετησίως.

Εκπληρώνοντας, μάλιστα, μια προεκλογική δέσμευση των Συντηρητικών, ο κ. Σούνακ ανακοίνωσε ότι ο εθνικός μισθός διαβίωσης θα αυξηθεί στις 10,50 λίρες την ώρα έως το 2024.

Διαβάστε επίσης: «Κλειστά» με εξαίρεση τη Βρετανία, τα αμερικανικά σύνορα για τις Ευρωπαϊκές αεροπορικές εταιρείες με διαταγή Τράμπ ! (video)

Ο προϋπολογισμός περιλαμβάνει, επίσης, ένα πρόγραμμα για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων του κορωνοϊού, ύψους 30 δισ. λιρών. «Είναι μία από τις πιο αποφασιστικές αντιδράσεις οποιασδήποτε κυβέρνησης στον κόσμο μέχρι στιγμής», σημείωσε ο Βρετανός υπουργός Οικονομικών.

Ο νέος προϋπολογισμός της κυβέρνησης Τζόνσον θα μπορούσε να θεωρηθεί ως η πρώτη ενέργεια απόκλισης από τον αυστηρό κανόνα της Ευρωπαϊκής Ένωσης για το όριο ελλείμματος του 3%, το οποίο ισχύει για όλες τις χώρες-μέλη της κοινότητας.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This