Σάββατο 19/6/2021

Χειροπέδες σε όσους καταγγέλλουν από social media ότι ο Ερντογάν κρύβει θανάτους από κορωνοϊό

Μαραθώνιο συλλήψεων έχουν ξεκινήσει οι Τουρκικές Αρχές αντί να πάρουν περισσότερα μέτρα για την εξάπλωση του κορωνοϊού!

Οι αστυνομικές αρχές της Τουρκίας, προβαίνουν σε συλλήψεις για όσους κάνουν αναρτήσεις στα κοινωνικά δίκτυα και καταγγέλλουν ότι η κυβέρνηση αποκρύπτει νεκρούς και κρούσματα. Συγκεκριμένα, το υπουργείο Εσωτερικών της χώρας ανακοίνωσε ότι την Τρίτη έχουν γίνει 19 συλλήψεις τονίζοντας ταυτόχρονα πως έχουν εντοπιστεί συνολικά 93 ύποπτοι.

Λίγο νωρίτερα, η είχε Άγκυρα προχωρήσει σε «λουκέτο» για καφέ, κέντρα άθλησης και διασκέδασης, ενώ ανέστειλε τις προσευχές στα τεμένη και επέκτεινε την απαγόρευση ταξιδίων σε 20 χώρες προκειμένου να περιορίσει την εξάπλωση της επιδημίας covid-19.

Το υπουργείο Εσωτερικών της χώρας ανέφερε σε ανακοίνωσή του ότι σε ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης έγιναν αναρτήσεις που στοχοποιούσαν κυβερνητικούς αξιωματούχους και προκαλούσαν πανικό και φόβο στους πολίτες υπονοώντας ότι ο ιός SARS-CoV-2 είναι ευρέως διαδεδομένος στην Τουρκία και ότι η κυβέρνηση δεν έχει λάβει επαρκή μέτρα, ενώ ταυτόχρονα αποκρύπτει θανάτους.

Να υπενθυμίσουμε ότι η γειτονική χώρα ανακοίνωσε το πρώτο κρούσμα την Τετάρτη 11 Μαρτίου όταν ο ιός είχε αρχίσει να θερίζει την Ιταλία, ενώ είχαν εμφανιστεί και τα πρώτα στην Ελλάδα. Μέχρι στιγμής δεν έχει ανακοινωθεί κανένας θάνατος από κορωνοϊό, κάτι που εγείρει όλο και περισσότερα σενάρια καχυποψίας, με τους ίδιους τους Τούρκους πολίτες να «καρφώνουν» τον «Σουλτάνο».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ