Σάββατο 12/6/2021

Χλωροκίνη εναντίον κορωνοϊού: Επιτυχημένες οι κλινικές δοκιμές της από γαλλική φαρμακοβιομηχανία

Έτοιμη να προσφέρει στη γαλλική κυβέρνηση εκατομμύρια δόσεις Plaquenil (υδροξυχλωροκίνη) δηλώνει η γαλλική φαρμακοβιομηχανία Sanofi, καθώς οι κλινικές δοκιμές κρίνονται ιδιαίτερα «υποσχόμενες».

Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ, από το Φεβρουάριο έχουν γίνει δοκιμές για την επίδραση της χλωροκίνης σε ασθενείς με κορωνοϊό στην Κίνα, και τα θετικά αποτελέσματα έχουν ήδη δημοσιευθεί σε ιατρικά περιοδικά. Από την πλευρά του, ο Didier Raoult, καθηγητής Ιατρικής και Διευθυντής του Μεσογειακού Ινστιτούτου Μολυσματικών Ασθενειών της Μασσαλίας, ανακάλυψε πως η δραστική ουσία υδροξυχλωροκίνη, η οποία πριν από 7 δεκαετίες είχε βοηθήσει στην αντιμετώπιση της ελονοσίας, βελτιώνει πολύ την εξέλιξη της ασθένειας του Covid-19 στους ανθρώπους.

Όπως έγραψε στο twitter η δημοσιογράφος Μαρία Δεναξά, η οποία ζει μόνιμα στη Γαλλία: «Ασθενείς στους οποίους χορηγήθηκαν 600mg ημερησίως χλωροκίνης θεραπεύτηκαν σε 6 μέρες και δεν ήταν πια φορείς του ιού. Η κλινική δοκιμή έγινε σε νοσοκομείο της Μασσαλίας, όπου τώρα νοσηλεύεται βουλευτίνα του Μακρόν, στην οποία χορηγείται η πειραματική θεραπεία».

Στις κλινικές δοκιμές συμμετείχαν 24 άτομα και πλέον οι επιστήμονες επιδιώκουν να εφαρμόσουν το πρωτόκολλο σε περισσότερους ασθενείς με κορωνοϊό. Τα αποτελέσματα της πολλά υποσχόμενης θεραπείας, βάσει της οποίας οι ασθενείς που τους χορηγήθηκε χλωρικίνη δεν είναι πια φορείς του ιού, άρχισαν να δημοσιεύονται από χθες.

Διαβάστε επίσης: Πέθανε ο πρώτος σκύλος που βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό 

Την επισήμανση, εξάλλου, πως τα φάρμακα που χορηγούνται, συνήθως, για τη θεραπεία του HIV και της ελονοσίας μπορούν να καταπολεμήσουν αποτελεσματικά τον Covid-19, είχαν κάνει, προ ημερών, και επιστήμονες από το Κέντρο Κλινικής Έρευνας του Πανεπιστημίου του Queensland.

Κατά τους Αυστραλούς ερευνητές, οι αντιρετροϊκοί παράγοντες, όπως η λοπιναβίρη και η ριτοναβίρη (ο συνδυασμός τους εφαρμόζεται στην καταστολή του HIV), καθώς και το φάρμακο χλωροκίνη, το οποίο χρησιμοποιείται κατά της ελονοσίας, έχουν δείξει ενθαρρυντικά προκαταρκτικά αποτελέσματα. Μάλιστα, τα αποτελέσματά τους ήταν τόσο ενθαρρυντικά, που έφτασαν στο σημείο να υποστηρίξουν ότι τα φάρμακα «εξαφάνισαν» τον ιό από τον οργανισμό των ασθενών!

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ